Mayaların Söylemi Şirince'de Ticareti ve Endişeyi Artırdı - Son Dakika
Güncel

Mayaların Söylemi Şirince'de Ticareti ve Endişeyi Artırdı

Mayaların Söylemi Şirince\'de Ticareti ve Endişeyi Artırdı

21 Aralık Maya takvimine göre, dünyanın sonunun geleceği iddiası, Şirince köyünde ticari tansiyonu yükseltti.

30.11.2012 18:09

21 Aralık Maya takvimine göre, dünyanın sonunun geleceği iddiası, Şirince köyünde ticari tansiyonu yükseltti. Aylar öncesinden pansiyonlarda rezervasyonların yapıldığı belirtilirken, Şirinceliler söz konusu tarihte köyün kapasitesinin akıbeti konusunda endişelerini dile getirdi.

Maya takvimine göre, 2012 yılında dünyanın sonu gelecek, 2012'nin efsane gezegeni Marduk'un dünyadaki yaşamı sona erdireceği yıl olacağı ve beklenen kıyamet söylentisi dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan insanların rotasını Şirince'ye yöneltti. Kıyamet tarihi olarak iddia edilen süre içinde tüm felaketlerden korunacak bölgelerden birinin İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı

Şirince köyünde olması özellikle yabancı turistlerin köye akın etmesine neden oldu.

12 yıldır köyde pansiyon işletmeciliği yapan İlkan Gülgün, Aralık ayı sonuna kadar rezervasyonların yapıldığını, yerli yabancı iş adamları ve sanatçıların da konuklar arasında bulunduğunu belirterek "Kıyametin kopacağı söyleniyor ama kıyamet gerçekten kopacak mı? Biraz fazla aşırı talep var. Şu an biz de ne olacağını bilmiyoruz. Burada bir izdiham olur. Önlem alınması gerekiyor. Yoksa daha büyük bir faciaya sebep olabilir" dedi.

İşletmecilerden İsmail Denizci de; "Bildiğim kadarı ile her taraf dolu. Biz de yoğun bir talep var. Bu da bizi işletmeci olarak memnun ediyor. Ancak bu talep yoğunluğu nereye kadar gider? Köyün kapasitesi belli. Köyün alt yapısı bunu kaldırır mı? Bilinmez" diye konuştu.

Öte yandan köyde bazı işletme sahipleri,

söz konusu tarihte konaklama tesislerinde kalacak kişilerden ücret almayacaklarını açıkladı. 21 Aralık'ta otelinin köyde bulunan herkese ücretsiz hizmet vereceğini aktaran Sevan Nişanyan; "Böyle önemli bir günü maddi kaygılarla 3-5 kuruş kazanma kaygısı ile çirkinleştirenleri kınıyoruz. O tarihte otelim ücretsiz olup herkese hizmet verecektir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mayaların Söylemi Şirince'de Ticareti ve Endişeyi Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement