Medeniyetler Beşiğine Yolculuk Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Medeniyetler Beşiğine Yolculuk Yaptılar

Medeniyetler Beşiğine Yolculuk Yaptılar

Ayrancı Anadolu Lisesi Kültür Medeniyetleri Topluluğu Türkiye'nin Farklı Kültürlerini Ve Dinlerin Mozaiği Olan Hatay'a Gezi Düzenlediler.

01.04.2011 12:48

Hatay valisi Celalettin LEKESİZ tarafından karşılanan öğrenciler Kilise ve camilere gezi düzenlerken şehir merkezinde turlarında yöresel yemeklerin tattılar.

Ankara Ayrancı Anadolu lisesi medeniyetler topluluğu medeniyetlerin evrensel değerleri adını verdikleri farklı dil ve dinleriz bir arada yaşadığı kültür mozaiği olarak değerlendirdikleri Hatay'a ziyarette bulundular. Hatay valisi Celalettin LEKESİZ tarafından karşılanan öğrenciler , İskenderun Kaymakamı Ali İhsan, Valilik Özel Kalemi sayın Şükrü ORHAN, Samandağı Kaymakamı sayın Süleyman ÖZÇAKICI tarafından ağırlandılar. 3 gün süren kültürel gezide öğrenciler Hatay'ın tarihi mozaiğine hayranlıklarını belirttiler.

Hatay'ın tarihi zenginliği olan Deniz Müzesi, İskenderun Ortadoks Kilisesi,Sokullu Külliyesi,ve beşikli mağarasını gezen öğrenciler gördükleri tarihi, yerleri ve insanların sıcaklığından yaşadıkları memnuniyeti dile getirdiler.

Öğrenciler gezinin değerlendirmesi olarak" 3 günlük gezimizde tarihe tanıklık eden, medeniyetlerin var olduğu bu topraklardan yükselen sesleri dinledik. Her bir mekânı, içinde bizler de var olmuş gibi yaşayarak gezdik. Gördük ki; dünyanın hiçbir yerinde kardeşliğin, sevginin ve hoşgörünün tanımı bu kadar yürekten yapılamaz. Ve yine gördük ki; "Medeniyetle Topluluğu" olarak Hatay örneğini bütün dünyada yaşatmak bizim ilkemiz oldu" dediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Medeniyetler Beşiğine Yolculuk Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement