UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İletişim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Deniz Bayrakdar, üniversitede iletişim okuyan öğrencilerin bir gün medya çalışanı olduğunda, kadını nasıl sunacaklarına ilişkin çalışmanın çok az olduğunu belirtti.
TOBB ETÜ Sosyal Tesislerinde, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliğinde "Medya ve Kadın" konulu panel düzenlendi.
Kadına şiddet konusunun medya boyutuyla ele alındığı panelde, kadınlarla ilgili haberlerin medyada değerlendirilmesi, reklamlar ve kadın, medyada kadın istihdamı gibi konular tartışıldı.
Bayrakdar, yaptığı konuşmada, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetinin toplumda infial yarattığını, kadın, erkek, anne, babalar olarak herkesin şiddet konusunda farkındalığının arttığını söyledi.
Kadının aile ve meslek hayatı arasında yaşadığı zorluklara değinen Bayrakdar, bu konuların medyada çok fazla yer almadığını dile getirdi.
Erkek çocuk ve kız çocuğun hukuk alanında eşit haklara sahip olduğunu ancak fiiliyatta bunun hayata geçirilemediğini savunan Bayrakdar, kadınların bu konuda hak arayışına giremediğine işaret etti.
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayrakdar, "Üniversitede iletişim okuyan öğrencilerin bir gün medya çalışanı olduğunda kadını nasıl sunacaklarına ilişkin çalışma çok az" dedi.
Bayrakdar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, 2008 yılından bu yana iletişim fakültelerinde toplumsal cinsiyet eşitliği açısından duyarlılık kazandıracak eğitim verildiğini ancak bunun medyada gündeme gelmediğini ifade etti.
-"Erkekliğin üstün sayılması kabul edilemez"
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Üyesi Prof. Dr. Aylin Görgün Baran da "Toplumsal Cinsiyet Rolleri ve İletişim" başlıklı sunum yaptı.
Medyanın kadını yansıtma şeklini eleştiren Baran, reklamların kadınları seks objesi, ev kadını ve anne olarak, erkekleri ise güç gerektiren rollerde gösterdiğini söyledi.
Son Dakika › Güncel › Medya ve Kadın Paneli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?