Mehmet Ali Birand'ın Vefatı - Son Dakika
Güncel

Mehmet Ali Birand'ın Vefatı

Mehmet Ali Birand\'ın Vefatı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ardından uzun yıllardır grup başkanlığını yaptığı Kanal D haber merkezi çalışanları yas tutarak çalışmayı sürdürdü.

18.01.2013 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ardından uzun yıllardır grup başkanlığını yaptığı Kanal D haber merkezi çalışanları yas tutarak çalışmayı sürdürdü.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan CNNTürk'te yayınlanan Medya Mahallesi'nin yapımcı ve sunucusu Ayşenur Arslan, Birand'ın ölümünün ani olmadığını söyledi.

Birand'ın hastalığını bildiğini, gerçekçi bir insan olduğunu söyleyen Arslan, "Ayakta ve dimdik öldü" dedi.

'Kürt meselesi'ni Türkiye'de en önce ve en sık dile getiren insanlardan birinin Birand olduğunu belirten Arslan, Birand'ın son yazısında da Diyarbakır'daki cenaze töreninde herkesi sağduyuya çağırdığını söyledi.

Arslan, Mehmet Ali Birand'ın dolu dolu yaşadığını ve kendisine yakışır bir son ile veda ettiğini söyledi.

Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarılar da Birand'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek "Hiç beklemiyorduk. Rutin bir işlem için hastaneye gitmişti. Beklenmedik bir kalp sorunu onu bizden ayırdı" dedi. Birand'ın, ilklerin adamı olduğunu kaydeden Sarılar "Bize göre, Türkiye'ye 32. gün penceresini açmıştı" dedi.

Birand ile uzun yıllar beraber çalışan Kanal D Haber Yayın Koordinatörü Deniz Arman ise yaşadığı üzüntü nedeniyle konuşmakta zorlandı.

"27 yıllık arkadaşımdı, ağabeyimdi. Onun ölümü Türk medyası ve demokrasisinin kaybıdır" diyen Arman, Birand'ın yaşadığı sürece demokrasi mücadelesini için çaba harcadığını ve bunun için bedeller de ödediğini söyledi.

Muhabir: Alptekin Soykan

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmet Ali Birand'ın Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement