Melez Koyun Altız Yavruladı - Son Dakika
Güncel

Melez Koyun Altız Yavruladı

Melez Koyun Altız Yavruladı

Sakız ve Merinos Melezlemesi Koyun, Bir Batında Altız Doğurarak Şaşkınlık Yarattı.

27.12.2010 11:05

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Aşağı Şevik Köyü'nde hayvan yetiştiriciliği yapan Engün Eren'e (28) ait Sakız ve Merinos melezlemesi koyun, bir batında altız doğurarak şaşkınlık yarattı.

Bayramiç'e 12 kilometre uzaklıktaki Aşağı Şevik Köyü'nde bir koyun 6 yavru birden dünyaya getirerek günün konusu oldu. İnek ve koyun yetiştiriciliği yapan 28 yaşındaki Ergün Eren'in 80 koyunundan Sakız ve Merinos melezlemesi olan koyunu geçtiğimiz günlerde doğum yaptı. Merakla koyunlarının doğumunu bekleyen hayvan yetiştiricisi Ergün Eren hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Koyunlar tek tek doğum yapmaya başladı. Her şey normal giderken bir koyun ard arda yavruladı. Bir tane, iki tane, üç tane değil, tam 6 tane birden yavru dünyaya getirdi. Dört gün önce dünyaya gelen 6 yavrudan birinin bacağının aksaması dışında tüm yavruların sağlıklı olduğu görüldü. Eren, ilk kez bir koyununun altız yavruladığını belirterek şaşkınlığını ifade etti.

Altı yavrusuna birden bakamayan koyunun imdadına ise Ergün Eren'in eşi Nilgün Eren yetişti. İneklerinden sağdığı süt ile koyunun bakmakta zorlandığı 3 yavrusunu biberonla beslemeye başladı. Diğer 3 yavru ise annesini emerek karnını doyuruyor. Eren çifti, koyunlarının 6 yavru birden dünyaya getirmesinin yılbaşı öncesi kendilerine bir piyango niteliğinde olduğunu belirterek, ''Bu yıl tüm koyunlarımız birer veya en fazla ikişer yavru dünyaya getiriyordu. Sakız ve Merinos melezlemesi koyunumuzun altız doğum yapması bizim için büyük bir sürpriz oldu' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Melez Koyun Altız Yavruladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement