Memurlara 'keklik' Benzetmesi - Son Dakika
Güncel

Memurlara 'keklik' Benzetmesi

Memurlara \'keklik\' Benzetmesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırklareli'ndeki İl Koordinasyon Toplantısı'nın ardından geldiği Edirne'nin Değirmenyeni Köyü'nde keklik salımına katıldı.

23.09.2011 20:57

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırklareli'ndeki İl Koordinasyon Toplantısı'nın ardından geldiği Edirne'nin Değirmenyeni Köyü'nde keklik salımına katıldı.

49 yıllığına köye verilen ceviz ağaçları fidanlığını gezerek köylülerle sohbet eden Bakan Eroğlu daha sonra aynı mevkide keklik salımına katıldı.

Özel kafeslerde yer alan keklikleri eline alarak havaya fırlatan Bakan Eroğlu, Edirne Valisi Gökhan Sözer'in saldığı kekliğin omzuna çarpması sonucu kısa süreli korku yaşadı.

Kafesteki kekliklerin kapaklarının açılarak salınmasını isteyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kekliklerin kafesten çıkmaması üzerine eline alarak salladı. Bu sırada Edirne Valisi Gökhan Sözer, 'Keklikler basına alışmışlar sayın Bakanım çıkmıyor' sözleri üzerine Bakan Eroğlu 'Bunlarda memur mu' Acaba? demesi gülüşmelere neden oldu.

Avcılardan kekliklerin avlanmamasını isteyen Bakan Eroğlu 'Keklikler zararlı böceklerin yok edilmesinde çok faydalı bu yüzden avcılardan bunların vurulmamasını istiyoruzö dedi.

"ERGENE'DE 2014'TE YÜZÜLECEK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene Nehri'nin temizlenmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi: 'Ergene eylem planı ile harekete geçtik. Başbakan'ın talimatı ile şafak harekatını açıkladık. Ama bizim yaptığımız şey belediyelerin yapamadıkları. Atık su arıtma tesislerini merkezi hükümet olarak biz yapacağız.

CHP'li belediyelerin hiç birinin arıtma tesisi yok. Başbakan talimatı verdi, 'bunların yapacağız yok gerekirse kendimiz yapalım' diye. Bizim hedefimiz 2014 yılında Ergene Nehri'ni temiz bir hale getirmek. Sadece nehir ıslahını yani temizlenmesini değil, etrafını da düzenleyeceğiz. Ağaçlandırma erozyon çalışmaları devam ediyor. 11 paketlik bir büyük proje var, yaklaşık 2.04 milyar liralık bunu da hükümetimiz yapacak.ö

GAP'tan sonra en büyük yatırımların Edirne'ye yapıldığı belirten Bakan Eroğlu, 'Edirne çok sayıda gölet ve sulama tesisi için planlama yaptık. Türkiye'de kişi başına GAP'tan sonra en çok yatırım yapılan il Edirne. Burası serhat şehri, benimde gönül bağım olduğu bir şehir. Biz buraya çok büyük yatırımlar yapıyoruzö diye konuştu.

Keklik salımının ardından Edirne Valisi Gökhan Sözer'i makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, Ak Parti il binasına geldi. Burada partililerle bir süre görüşerek sohbet eden Bakan Eroğlu, partinin Devlet Su İşleri Konferans Salonu'ndaki Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Geceyi Edirne'de geçirerek olan Bakan Veysel Eroğlu, Trakya turunu yarın yapacağı Tekirdağ ziyaretleri ile tamamlayacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Memurlara 'keklik' Benzetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement