Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz Hakkındaki Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz Hakkındaki Suç Duyurusu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın mevcut başkan Burhanettin Kocamaz hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu Deniz Park Projesi'nin iptalinin mahkeme kararıyla sabit olduğunu bildirdi.

14.03.2016 19:10

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın mevcut başkan Burhanettin Kocamaz hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu Deniz Park Projesi'nin iptalinin mahkeme kararıyla sabit olduğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Özcan'ın kendi döneminde yapılan ve açılışı gerçekleştirilen Mersin Deniz Park'ın yıkılmasıyla ilgili avukatları aracılığıyla Kocamaz hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu hatırlatıldı.

Daha önce de belirtilen yerin eski işletmecisinin benzer bir suç duyurusu olduğu ve konuyla ilgili takipsizlik kararı verildiği anımsatılan açıklamada, "Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Mersin 1. İdare Mahkemesinin kararı doğrultusunda Deniz Park Projesi'ne ilişkin yapmış olduğu yıkım işlemlerinin usul ve yasaya uygun olduğu, bu sebeple somut olayda herhangi bir suç unsurunun bulunmadığı anlaşılmıştır" ifadesine yer verildi.

Macit Özcan'ın yaptığı suç duyurusuyla ilgili de değerlendirmede bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Projenin yıkım işleminin tesis edildiği tarih 06 Mayıs 2015 olmasına rağmen Macit Özcan'ın yıkımın üzerinden 10 aydan fazla bir süre geçtikten sonra şikayette bulunuyor olması son derece düşündürücüdür. Kaldıki Deniz Park Projesi'nin iptali mahkeme kararı ile sabit olmuştur. Belediye yetkililerimizin yıkım konusunda tasarrufu olmamış aksine yıkım kararının ortadan kaldırılabilmesi için Danıştay 6. Dairesine karar düzeltme ve tavzih talebinde bulunulmuştur. Danıştay dairesi karar düzeltme talebini reddetmiş ve tavzih talebimiz için de kararın açık olduğu ve açıklanması gereken bir husus olmadığı belirtilmiştir."

Özcan'ın kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen açıklama, şöyle devam etti:

"Eski Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından kendi şahsi imzası ile Danıştaya gönderilen dilekçelerde Deniz Park Projesi'nin Akdeniz Oyunları'nda kullanılacağı belirtilerek kamuoyu ve mahkemeler etki altına alınmaya çalışılmıştır. Ayrıca baştan beri hukuksuz işlemler tesis edilerek ve hukuka aykırı yapılar inşa edilerek kamu milyonlarca lira zarara uğratılmıştır. Nezaket gereği bu bilgiler bugüne kadar kamuoyu ile paylaşılmamış, kamu malını korumak adına yalnızca gerekli hukuki işlemler yürütülmüştür ancak belediye başkanımız hakkında yine kamuoyunu yanıltacak ve haksız ithamlarda bulunacak şekilde şikayetlerde bulunulması sebebiyle açıklama zorunluluğu doğmuştur. Atmış olduğu imzalar ve vermiş olduğu hukuka aykırı kararlar ile kamunun milyonlarca lirasının çöpe atılmasına bizzat karar veren kişinin bu husustan dolayı belediye yetkililerimizi sorumlu olarak görmesi de ayrıca manidardır. Hiç kimse sorumluluğu başkası üzerine atmamalı ve vermiş olduğu kararların sonuçlarına katlanmalıdır. Belediye organlarımız kamuyu zarara uğratan ilgililer hakkında da gerekli hukuki işlemleri yapmaktadır."

Eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kendi döneminde yapılan ve açılışı gerçekleştirilen Mersin Deniz Park'ın yıkılmasıyla ilgili avukatları aracılığıyla mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz Hakkındaki Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement