(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir'in 1. Dönem Çocuk Meclisi'nin son toplantısında Çocuk Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. İki yıl boyunca düzenli aralıklarla toplanarak kentle ilgili görüş ve önerilerini dile getiren üyeler, görev sürelerini tamamlamalarının ardından dönem sonu sertifikalarını Seçer'in elinden aldı.
Seçer, geçen günlerde açılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi Silifke Yerleşkesi'nde, Büyükşehir'in 1. Dönem Çocuk Meclisi'nin son toplantısında Çocuk Meclis üyeleriyle bir araya geldi. Çocuklara sertifikalarının teslim edildiği buluşmada, Çocuk Meclisi'nin çocukların küçük yaşta karar alma süreçlerine dahil olmasına katkı sunan önemli bir yapı olduğuna değinildi.
"Demokrasi çocukluk yıllarından çocuklarımıza o kültürü vermekle büyüyecek ve gelişecek"
Seçer, burada yaptığı konuşmada, demokrasinin çocukluk yıllarından itibaren çocuklara o kültürü vermekle büyüyüp, gelişeceğini, kurum ve kurallarıyla Türkiye'de işler hale geleceğini kaydetti. Türkiye demokrasisinin genç bir demokrasi olduğunu dile getiren Seçer, "Bizim yaklaşık olarak 150 yıllık bir demokrasi tarihimiz var ama bugün dünyanın demokrasisi gelişmiş ülkeleri bizden çok daha önce bunun mücadelesini verdi. Toplumlar, bu uğurda çok acılar yaşadı ama emekleye emekleye, önce yürüyen, sonra koşan, sonra depara kalkan demokrasi bugün onların en saygın ülkeler olmasını sağladı" dedi.
"Demokrasi demek; refah, barış ve kardeşlik demek"
Demokrasinin, insanlığın güzelliğine dair ne varsa o demek olduğunu belirten Seçer, "Demokrasi demek; özgür yaşam demek. Kendi kararlarımızı kendimiz almamız, hayatımızı kendimiz şekillendirmemiz, toplumu, ülkemizi ve dünyayı kendimizin şekillendirmesi demek. Demokrasi demek; refah, barış, kardeşlik ve savaşların olmaması demek. Türkiye'de her sorundan önemlisi; eğer demokrasimizi kurum ve kurallarıyla oturtabilirsek emin olun; ne demokrasi sorunu ne terör sorunu ne gelir dağılımında adaletsizlik sorunu ne de eğitimde ve diğer alanlarda sorunlar kalır; hiçbir sorunumuz kalmaz" diye konuştu.
"Çocuk Meclisi üyelerimiz sıkı mesai yapıp, çok güzel çalışmışlar"
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, kendilerinden sonraki kuşakların demokrasi kültürüyle küçük yaşta tanışmaları için Çocuk Meclisi'ni uygulamaya koyduklarını hatırlatan Seçer, "Çocuk Meclisi üyelerimiz görüyorum ki çok sıkı mesai ve çok güzel çalışmalar yapmışlar. Bunlarla gurur duyuyoruz. Meclis üyelerimiz Mersin'e ve toplumun taleplerine dair hangi sorunlar varsa bunları da Meclis'e önerge şeklinde taşımışlar, daha sonra bunları tavsiye kararı olarak sunup, bize yol göstermişler" ifadelerini kullandı.
"Mersin siyasetinin gerçekleri Çocuk Meclisi'ne de yansıyor"
Seçer, Meclis üyelerinin halkın iradesini yansıttıklarını ve halkın taleplerini temsil edip, dile getirip, hayata geçmelerini sağladıklarını kaydetti. Yaş haddinden dolayı üyeliği sona erenlere yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederken, görevine devam edecek Çocuk Meclisi üyelerine de başarılı çalışmalar dileyen Seçer, "Seçimler rekabet havasında geçiyor ama Mersin siyasetinin gerçekleri Çocuk Meclisi'ne de yansıyor. Mersin siyasetinde bir merkez, bir de Batı yani 2. bölge ayrımı vardır. Seçimlere gittiğimde beni Sayın Meclis Başkanı ve o dönemin Meclis Başkan Vekili karşılamıştı. Meclis Başkan Vekilimiz bana dedi ki; 'Başkanım biz şu anda ittifak yaptık, Anamur, Mut'u yeneceğiz' dedi. Gerçekten seçimlere girdiler ve yendiler. Siyaseti daha çocuk yaştan öğrenmişler ve seçimleri kazandılar" dedi.
Meclis üyelerinin halkın iradesini yansıttıklarını ve halkın taleplerini temsil edip, dile getirip, hayata geçmelerini sağladıklarını kaydeden Seçer, yaş haddinden emekli olan Çocuk Meclisi üyelerine görevleri süresince yaptıkları hizmetlerden dolayı Mersin halkı adına teşekkür etti. Siyasetin bir anlamda sanat olduğunu ve kolay bir alan olmadığını dile getiren Seçer, şunları söyledi:
"Demokrasimizin gerçek bir demokrasi olması için temiz siyaset istiyoruz"
"Türkiye'de kirlenen siyasetin de farkındayız, bunu da şikayet ediyoruz. Demokrasimizin gerçek bir demokrasi olması için temiz siyaset istiyoruz. Yaptığımız işlerden netice almak ne kadar güzel bir duygu ve ne kadar kutsal bir duygu taşıtıyor insana. 7 yıldır hep beraber şehrimiz daha güzel olsun diye çaba sarf ediyoruz. Biz de bu anlamda emeğimizin karşılığını aldığımızı gördüğümüz zaman elbette mutlu oluyoruz. Emin olun bu emeğin karşılığında oy almak değil; bir teşekkür, bir hayır duası almak ve şehrin güzelleştiğini, insanların mutlu olduğunu görmek bizim de kazancımız oluyor."
"Bu mecliste aldığımız kararların, tek tek uygulandığını görmekten gurur duyuyoruz"
Mersin Büyükşehir Belediyesi 1. Dönem Çocuk Meclisi'nin son toplantısını gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirten 1. Dönem Çocuk Meclis Başkanı Meriç Yeşilçayır da "Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, her konuda olduğu gibi bu konuda da çocukların bir birey olduğunu ve her zaman söz hakkı olduğunu göstermek için Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı bu projesini onaylayarak bizlerin burada yer almasının önünü açtı. Bu mecliste aldığımız kararların, tek tek uygulandığını görmemiz, çocuklara verilen değerin önemini anlamamıza vesile oldu. Bu durumdan büyük bir gurur ve mutluluk yaşıyoruz. Atatürk'ün biz çocuklara söylemiş olduğu bir sözle konuşmamı tamamlamak istiyorum; 'Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz'" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Mersin Büyükşehir Belediyesi 1. Dönem Çocuk Meclisi, Dönem Sonu Sertifikalarını Başkan Seçer'den Aldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?