Mersin Cimnasiade Aday - Son Dakika
Güncel

Mersin Cimnasiade Aday

Mersin Cimnasiade Aday

Mersin'de Haziran ayında yapılacak olan 17'nci Akdeniz Oyunları için çalışmalar sürüyor.

17.02.2013 13:16

Mersin'de Haziran ayında yapılacak olan 17'nci Akdeniz Oyunları için çalışmalar sürüyor. Oyunlar için yapımı süren tesislerde gece gündüz çalışmalar sürürken 17'nci Akdeniz Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, yaklaşık 150 kişilik çalışanlarla tesislerde incelemelerde bulundu. Korkmaz, 17'nci Akdeniz Oyunları'nın Türkiye'nin 2020 İstanbul Olimpiyatları'nı almasında büyük bir rol oynayacağını dile getirerek Mersin'in de 2016 yılında Cimnasiade aday olduğunu söyledi.

17'nci Akdeniz Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, birlikte çalıştığı 150 kişilik ekiple yapımı devam eden tesislerde incelemelerde bulundu. Ekip, Erdemli İlçesi'ndeki atış poligonu inşaatı, Kızkalesi Beldesi'ndeki plaj voleybolu alanı ve kent Mersin'deki Servet Tazegül Spor Kompleksi ile Mersin Stadyumu, tenis kompleksi ve Akdeniz Köyü inşaat alanını gezdi. Gezinin ardından gazetecilerle bir araya gelen 17'nci Akdeniz Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, tesislerin büyük bir kısmını Nisan ayı sonu itibariyle teslim alacaklarını söyledi. Korkmaz tesislerin yüzde 90 oranında tamamlandığını ifade ederek, 'Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç başkanlığında büyük bir finale doğru hızla ilerliyoruz. Her zaman bize sorulan bir soru var, o da bu oyunları Mersin'e neler bırakacağıdır. Bizim her zaman söylediğimiz şey şudur, bu oyunlar Mersin'e ortalama 350-400 milyon lira civarında bir tesis bırakıyor. Organizasyonumuzdan yaklaşık 250 milyon liraya varacağı bir maliyeti var. Her hangi bir tesis problemimiz yok. Stadyumda bir yüklenici değişikliği oldu. Onlarda 7/24 çalışıyor. Bir ayda yapılabilecek imalatları 10 günde tamamlandığını gördük. O anlamda da stadyumdaki bu yüklenici değişikliğinden dolayı bir endişeye mahal olmadığını yerinde gözlemleme imkanı bulduk. Bu anlamda her hangi bir sıkıntımızın olmadığını söylemek istiyorum. Hedefe doğru hızla ilerliyoruz. Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve diğer bütün çözüm ortaklarımızdan beklemiş ve istemiş olduğumuz desteği aldık. Gerçekten hazırız, büyük finale doğru hızla ilerliyoruz' dedi.

'MERSİN CİMNASİADE ADAY'

Bir gazetecinin oyunların ardından Mersin'e kazandırılan tesislerin amaca uygun kullanılabileceğini sorması üzerine Korkmaz, 17'nci Akdeniz Oyunları'nın Mersin bıraktığı en büyük mirasın tesisler olduğunu dile getirdi. Korkmaz, tesislerin daha sonra kullanılması için çalışmaların başladığına dikkat çekerek, '2016 yılında Cimnasiade adlı uluslar arası bir organizasyon var. Bunun da anlamı, yüzme, atletizm, jimnastik branşlarının bir arada olduğu bir etkinlik. Bunun içinde 2016 yılının en büyük ve güçlü adayı Mersin'dir. Eğer Mersin'de Akdeniz Oyunları nedeni ile bu tesisler yapılmamış olsaydı, adaylığı ve iddialı olup olmadığı uluslar arası spor dünyasında konuşulmazdı. Bu Mersin için büyük bir avantaj' diye konuştu.

'MERSİN'İN ADI 2019 SUMMER ÜNİVERSİAD ÖNE ÇIKIYOR'

2019 Summer Üniversiad için de Mersin'in adaylığının gündemde olduğunu kaydeden Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

'2017 yılı için Kayseri'nin bu tür girişimlerinin olduğunu biliyoruz. Dünya Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından 2019 için Mersin aday olur mu olmaz diye konuşuldu. Bundan sonraki süreç içerisinde hakikaten Akdeniz Oyunları olabilir, Asiagames olabilir, bir çok organizasyon için Mersin bu anlamda tesis kapasitesi ile yapamayacağı hiçbir uluslar arası organizasyon yoktur. Bu sadece Mersin ile ibaret değil, bunun Tarsus'u, Adanası da var. Bu organizasyonlar nedeni ile Mersin büyük bir kaldıraç etkisine sahip olacaktır. Bundan sonraki süreç içerisinde bunu sürdürülebilir ve sürekli kılmak için Mersin'deki yerel yönetimleri, STK'ların elindedir. Bunun için bu mirası çok iyi değerlendirmek, bugünden yarına gerçekten bir spor şehri yaratmak, Mersin yerel yönetimleri, STK'ların elinde. Bunu her zaman her yerde söylüyor ve destekliyoruz. Erzurum'da da 2011 Winter Üniversiad olduğu zaman bu tür eğilimler gözlendi ve yaşandı. Bugün Erzurum'a kışın gittiğiniz zaman kuzey ülkelerinden bir çok sporcu, turist görebilirsiniz. Bu gerçekten bu Erzurum'da çok ciddi bir değişime işaret ediyor. Mersin'de de böyle bir değişim olacak. Bunu önümüzdeki 10 yıl içinde göreceğiz'

'MERSİN'İN BAŞARI 2020 İÇİN ETKİLİ OLACAK'

Mersin'in uluslar arası spor organizasyonlarına sürekli olarak ev sahipliği sağlanması için yerel yönetim ve STK'lara büyük bir görev düştüğünü vurgulayan Korkmaz sözlerini şöyle tamamladı:

'2016 için Dünya Üniversiteler Spor Federasyonu ve Türkiye Üniversiteler Federasyonunda konuşulduğunu biliyoruz. Dünya Üniversiteler Spor Federasyonu Başkanı Adrea Delpin, acaba Cimnasiade Mersin'de olur mu olmaz mı diye gündeme getirmiş. Cimnasiade Mersin'de olur. Burada güzel bir olimpik yüzme havuzu, Nevin Yanıt Atletizm sahası var. Yeni yapılan, sıfır bir jimnastik salonu var. Mersin'de çoklu spor organizasyonlarının yapılacağı tesis alt yapısına sahibimiz. Geriye kalan ise organizasyondur. Türkiye organizasyonlar konusunda bir çok başarıya imza atmış bir ülkedir. Türkiye uluslar arası organizasyonlar olarak, çok spor organizasyonları olarak yönetsel kapasitesi çok büyük bir ülkedir. Çok büyük, hacimli organizasyonları yönetebilecek bir yeteneğe sahip bir ülkeyiz. Bu ülke 2020 İstanbul Olimpiyatları'nı da yapabilecek bir ülkedir. Akdeniz Oyunları'nda göstereceğimiz performansın Türkiye'nin 2020 İstanbul Olimpiyatları indikatörü olduğunu biliyoruz. Buradaki performansımız Türkiye'nin 2020 İstanbul Olimpiyatları'nın seçiminde etkili olacağını biliyoruz. Bu bilinç ve arzu ile çalışıyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Cimnasiade Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement