Mersin'de, "İyi Tarım Uygulamaları" Sertifika Töreni - Son Dakika
Güncel

Mersin'de, "İyi Tarım Uygulamaları" Sertifika Töreni

Mersin\'de, "İyi Tarım Uygulamaları" Sertifika Töreni

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gülnar İlçe Müdürlüğü ile Gülnar Ziraat Odası iş birliğinde gerçekleştirilen "İyi Tarım Uygulamaları" projesinin sertifika töreni düzenlendi.

20.10.2016 15:29

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gülnar İlçe Müdürlüğü ile Gülnar Ziraat Odası iş birliğinde gerçekleştirilen "İyi Tarım Uygulamaları" projesinin sertifika töreni düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Akbaş, Taşoluk Mahallesi'nde düzenlenen törende, iyi tarımın çevre ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, izlenebilirlik ve sürdürebilirlikle gıda güvenliğini sağlayan bir tarımsal üretim metodu olduğunu söyledi.

Mersin'de, 2011'de 60 işletmeyle başlayan iyi tarım uygulamalarında, şu anda yaklaşık bin 150 işletme sayısına ulaştıklarını ifade eden Akbaş, şöyle konuştu:

"Gülnar ilçemizde 6 köyde 750 dekar alanda 10 üreticimizle iyi tarım uygulamaları yapmaktayız. Gülnar'da yaptığımız projenin amacı, uluslararası ticarete konu olan ürünlerde ülkemizin pazar payının arttırılması. Tüketicilerin güvenilir ürün arzının sağlanması. Çevre dostu, insan ve hayvan sağlığına önem veren üretim teknikleriyle sürdürülebilir üretimin gerçekleşmesi amacıyla bu proje hazırlandı."

Akbaş, projenin elma ve kuş üzümü yetiştiriciliğinde uygulandığını sözlerine ekledi.

Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık ise, iyi tarım uygulaması hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından 10 çiftçiye sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de, 'İyi Tarım Uygulamaları' Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement