Mesam Başkanı Sağ'dan Açıklama Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Mesam Başkanı Sağ'dan Açıklama Açıklaması

Mesam Başkanı Sağ\'dan Açıklama Açıklaması

"Yönetim Kurulu, dün olduğu gibi bugün de görevinin başındadır".

06.06.2013 14:32

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Arif Sağ, Yönetim Kurulu'nun, dün olduğu gibi bugün de görevinin başında olduğunu bildirdi.

Sağ, yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir birlik hakkında basın organlarına yansıyan iddia ve iftiraları içeren haberlerin, açıklama yapmayı zorunlu kıldığını belirtti.

MESAM'ın, üyelerinin haklarını korumak üzere kurulan, telif konusundaki çalışmalarıyla örnek olan bir meslek birliği olduğunu kaydeden Sağ, birlikte görev yaparken görüş ayrılıklarından dolayı istifa etmeyi tercih eden bazı yönetim kurulu üyelerinin, iktidar olma hırsıyla sağduyusunu kaybetmiş başka bir ekibin asılsız iddialarında isimlerinin geçtiğini görmenin üzüntü verici olduğunu aktardı.

Birliğe yöneltilen tüm suçlama ve karalamaların sahiplerini bu iddialarını ispat etmeye davet eden Sağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"MESAM Yönetim Kurulu, dün olduğu gibi bugün de görevinin başındadır. Amacımız, bize inanan üyelerimizin hak ve çıkarlarını en iyi ve en doğru şekilde korumak, üyelerimizin teliften doğan gelirlerini arttırmaktır. Görev süremiz boyunca,  ilgili yasa ve tüzük hükümlerine aykırı bir kararımız söz konusu olmamıştır.

Erken Genel Kurul hedefiyle önceden yapılmış bir programı uygulamaya koyan ve bu uğurda MESAM gibi önemli bir kurumu iktidar hırslarına alet edenleri ve bir süredir kurumumuzu yıpratmaya yönelik basında çıkan haberleri kınıyor, bahsi geçen istifaların gerekçelerinin bakanlıkça incelenip, konunun bir an önce açığa kavuşturulmasını diliyoruz. Basın organlarına yansımış iddiaların, bakanlık incelemesi neticesinde doğrulanmaması halinde, iddia sahipleri ile ilgili her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı siz değerli üyelerimize ve kamuoyuna duyururuz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mesam Başkanı Sağ'dan Açıklama Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement