Mescid-i Aksa'ya Baskın Kınandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mescid-i Aksa'ya Baskın Kınandı

07.04.2026 11:58

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakanın Aksa'ya düzenlediği baskını şiddetle kınadı.

(ANKARA) - Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrailli bir bakan tarafından Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskının kınandığı belirtilerek, "Netanyahu hükümetinin münhasıran Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki kimliğini hedef alan ihlal ve provokasyonları kabul edilemez" ifadesine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bir bakanın Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına tepki gösterdi. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"İsrailli bir bakan tarafından Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskını en güçlü biçimde kınıyoruz. Netanyahu hükümetinin münhasıran Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki kimliğini hedef alan ihlal ve provokasyonları kabul edilemez. Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ibadetine açılmasının ve Doğu Kudüs'teki kutsal mekanlarda ibadet özgürlüğünü engelleyen tüm kısıtlamaların kaldırılmasının sağlanmasının uluslararası toplumun ortak sorumluluğu olduğunu hatırlatıyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mescid-i Aksa'ya Baskın Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement