Meteoroloji'den Karadeniz'de Su Baskını, Heyelan, Çığ Uyarısı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Meteoroloji'den Karadeniz'de Su Baskını, Heyelan, Çığ Uyarısı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'nde kar erimesine bağlı olarak, su baskını, heyelan ile çığ olaylarının meydana gelebileceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'nde kar erimesine bağlı olarak, su baskını, heyelan ile çığ olaylarının meydana gelebileceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Karadeniz Bölgesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen yoğun kar yağışlarıyla birlikte yüksek kar örtüsü oluşmuştur. Yarın (28.01.2016 Perşembe), 29.01.2016 Cuma ve 30.01.2016 Cumartesi günleri yurdumuzda sıcaklıkların artacağı, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Batı ve Orta Karadeniz'de yağmur şeklinde yağışlar olacağı tahmin edilmektedir. Yağış ve sıcaklık artışıyla birlikte kar erimeleri beklendiğinden; su baskını, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Kaynak: DHA