Metropolis Antik Kentte İnceleme Yapan Vali Toprak, Çökmüş Yolların Onarılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Metropolis Antik Kentte İnceleme Yapan Vali Toprak, Çökmüş Yolların Onarılmasını İstedi

Metropolis Antik Kentte İnceleme Yapan Vali Toprak, Çökmüş Yolların Onarılmasını İstedi

Müteahhit firma tarafından Metropolis Antik Kentte yapılan yolların yağış nedeniyle çöktüğünü gören Vali Toprak, çileden çıktı.

31.10.2013 15:24

Müteahhit firma tarafından Metropolis Antik Kentte yapılan yolların yağış nedeniyle çöktüğünü gören Vali Toprak, çileden çıktı. Firma yetkililerini sert bir dille uyaran ve Metropolis'in Ören Yeri olarak hizmete girmesini tehlikeye sokan çökmeler için talimat veren Vali, bir an önce yolların onarılmasını istedi.

Bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ören Yeri olarak kabul edilen ve hemen çalışmalara başlanılan Metropolis Antik Kentte incelemede bulunan Vali Mustafa Toprak, Metropolis incelemeleri sırasında çöken yolları görünce müteahhit firma yetkililerini fırçayı bastı. Bilindiği üzere sanayicilerin 4 sorunu için Torbalı'ya gelen Vali Toprak, burada 5 bölge müdürünü telekonferans yöntemini kullanarak sorunlar için seferber etmiş ve Torbalı'dan ayrılmadan önce Kaymakam Aydın Memük'ün daveti üzerine Metropolis'e geçilmişti.

Antik Kentte gezi başlangıcı öncesinde amfi tiyatroya çıkarken yollardaki çökmeleri görerek sinirlenen Vali Toprak, "Bu çökmelerin kaynağı olarak yağan yoğun yağışlar gösterilmekte. Ekim ayı içinde buranın açılışı yapılacaktı. Firma yetkililerine acil olarak bu yolların onarılmasını isteyin. Her yağmurda burası böyle olacaksa, biz başka çözüm yolları bulalım. Burası dünyanın gözbebeği olma yolunda ilerliyor. Yapılan kazı çalışmaları tarihi gün ışığına çıkarıyor. Acilen buranın onarılıp, çökmelerin olmaması için gerekli tedbirleri alın" şeklinde talimat verdi.

"YOLLAR ACİLEN ONARILACAK"

Binlerce metrekare alana yapılan kilit parke taşlarının yerinden oynayarak oluşturduğu çukurlar sonrasında çılgına dönen Vali Mustafa Toprak, başta Kaymakam Aydın Memük olmak üzere tüm yetkililere çağrıda bulunarak, "Metropolis Antik Kent'in bir an önce Ören Yeri olarak açılması için hiçbir aksaklığa meydan vermeyin. Gerekirse müteahhit firmayı değiştirin ve yollardaki çökmeleri ortadan kaldırın. Bu işi beceremiyorlar ise yapan birilerini buluruz. Kazı çalışmasının olmadığı bu yerdeki çökmeler Metropolis'e yakışmıyor. Acil olarak bu yolları düzeltin" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Metropolis Antik Kentte İnceleme Yapan Vali Toprak, Çökmüş Yolların Onarılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement