Metropoll: AK Parti'nin Oy Oranı Yüzde 48, HDP Baraj Altında - Son Dakika
Güncel

Metropoll: AK Parti'nin Oy Oranı Yüzde 48, HDP Baraj Altında

Metropoll: AK Parti\'nin Oy Oranı Yüzde 48, HDP Baraj Altında

Metropoll Araştırma Şirketi'nin anketinde AK Parti'nin oy oranı 47-48, CHP'nin 26-27, MHP'nin oy oranı 1 Kasım'a kıyasla aynı kaldı. HDP ise yüzde 9'la baraj altında kaldı.

03.03.2016 16:12  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Metropoll Araştırma Genel Müdürü Özer Sencar, CHP yönetiminin yaptırdığı son araştırmanın verilerini bir sunum yaparak açıkladı. Araştırmaya göre Sencar, olası bir seçimde alınacak oy oranlarına ilişkin 1 Kasım sonuçlarına kıyasla çok büyük bir değişiklik öngörmedi.

HDP BARAJ ALTI, AK PARTİ YÜZDE 48

AK Parti'nin oy oranının 47-48 bandında olduğu, CHP'nin oy oranının 26-27 bandında olduğu tespitini yapan Sencar, MHP'nin oy oranının 1 Kasım'a kıyasla aynı kaldığını HDP'nin yüzde 9 oranında bulunduğu ve baraj sınırında olduğunu kaydetti.

AKŞENER GELİRSE OYLAR ARTAR

Araştırmada MHP'ye de bir mesaj verildi. MHP'de mevcut genel başkan Devlet Bahçeli'nin yerine eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in gelmesi durumunda, MHP'nin oylarında önemli artışlar olabileceği, MHP'nin büyük bir bölümü AK Parti'den alacağı oylarla birlikte yüzde 15 bandının üzerine çıkacağı tespiti iletildi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sisteminden yana olanların oranı yüzde 40 olarak tespit edilirken, yüzde 60 ise başkanlık sisteminden karşı olduğu görüşünü açıkladı. Bu verinin açıklanması sırasında Sencar, AK Parti seçmeni içinde başkanlık sisteminden yana olanların oranının artış eğiliminde olduğunu ancak yüzde 80 civarında kaldığı belirtildi. Diğer 3 partiye oy verenlerin arasında başkanlık sistemine karşı oranların yüzdesinin de giderek arttığı belirtildi.

Son Dakika Güncel Metropoll: AK Parti'nin Oy Oranı Yüzde 48, HDP Baraj Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • misafir: hdp islam dusmaniymis islam dostlarinin ulkeyi getirdiği durum ortada 51 13 Yanıtla
  • HDP: Arkadaşlar artık savasa dur diyin barıs olsun yüzlerce kardeslerimizi dostlarımızı kaybettik lütfen barış olsun lütfen savas dursun 45 5 Yanıtla
  • Vatandas: Ak partinin 2019 da oy orani yuzde 35 dusecek bunu unutmayin 39 11 Yanıtla
  • çok komik: tankla topla yaktınız yıktınız perişan ettiniz HDP VE kürtlerin hala meclisi, seçimi ve mevcut anayasal düzeni önemsediklerinimi bunun derdinde olduklarınımı sanıyorsunuz? 36 3 Yanıtla
  • İstanbul nnnnnnnn nn nn: Anket di riza konya den yaptiniz gel diyarbekir de ve van mardin da yap ozaman beli olir nn 30 3 Yanıtla
  • Hehee Emrah: halaa hdp ye oy verecek olan saf kürtler var demek. Evlerinden oldukları yetmemiş zahaarrr. 4 28 Yanıtla
  • Riza: Son bir secim kaldi desene ondan sonra gelsin islam cumhuriyeti 4 27 Yanıtla
  • Başkanlık yok..: Büyük harflerle yazıyorum ki O da okusun :BAŞKANLIK YOK! 29 1 Yanıtla
  • adar: Oylar hdp ye kim demis barajin altinda kaliyo 25 5 Yanıtla
  • diyar: Milet geçim derdine düşmüş siz oy derdine düşmüş sunz yalancı medya 19 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement