Mevlit Yemeği Zehir Oldu - Son Dakika
Güncel

Mevlit Yemeği Zehir Oldu

Mevlit Yemeği Zehir Oldu

Uğur SAĞLAMBursa, (DHA)- Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde Yusuf Adalmış adlı kişinin 52 gün önce ölen babası için mevlit okutarak dağıttığı yemekten yiyen 24'ü çocuk 51 kişi zehirlendi.

03.10.2011 12:00

Uğur SAĞLAMBursa, (DHA)- Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde Yusuf Adalmış adlı kişinin 52 gün önce ölen babası için mevlit okutarak dağıttığı yemekten yiyen 24'ü çocuk 51 kişi zehirlendi. Hastanelere kaldırılan zehirlenenlerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, yiyeceklerden numuneler alarak inceleme yapan Tarım İl Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Emek Mahallesi Mevlana Caddesi üzerinde oturan Hamza Adalmış rahatsızlığı sebebi ile 52 gün önce hayatını kaybetti. Babasının halk arasında 52'inci Gece diye bilinen günde hayır yapmak isteyen Yusuf Adalmış, bir yemek firması ile anlaşarak mahalle halkına mevlit sonrası yemek ikram edilmesini istedi. Yemek firması dün tavuk, pilav, nohut, ayran ve Kemalpaşa Tatlısı'ndan oluşan mönüyü Emek Mahallesi, Mevlana Caddesi ile Sümbül Sokak ve Boztaş Sokak üzerinde oturanlara dağıttı. Ancak yemeği yiyen mahalle sakinleri akşam saatlerinde baş dönmesi ve kusma şikayetleri ile rahatsızlandılar. Zehirlendiklerini anlayanların 112 AcilServise haber vermesi sonucu belirtilen adrese gelen ambulanslar, hastaları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi, Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi ve Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. ZEhirlenenlerin bir kısmı ayakta tedavi edilirken bazıları ise yatırıldılar.

Mevlit sonrası dağıtılan yemekten zehirlendiklerini söyleyen Muhlis Yalçıner, Eve yemek geldi. Tavuk, pilav, ayran ve tatlı vardı. Ancak akşam saatlerinde bütün mahalle sakinleri kendilerini dışarı attı ve rahatsız olduğunu söyledi. Bazı vatandaşlar kendi araçları ile hastaneye gitti. Bazıları ise ambulanslarla hastanelere kaldırıldı dedi.

Olaydan sonra polis ekipleri yemekleri yapan firmanın yetkilisini bulmak için çalışma başlattı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de mahalleye gelerek vatandaşların yedikleri yemeklerden numune aldı.Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin firma hakkında yasal işlem başlatacağı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mevlit Yemeği Zehir Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement