Mevsimlik İşçilere Prefabrik Konutlar - Son Dakika
Güncel

Mevsimlik İşçilere Prefabrik Konutlar

Mevsimlik İşçilere Prefabrik Konutlar

Samsun'un Çarşamba İlçe Kaymakamlığı, geçici mevsimlik işçiler için Ustacalı köyünde barınma merkezi hazırlıyor.

02.08.2012 18:44

Samsun'un Çarşamba İlçe Kaymakamlığı, geçici mevsimlik işçiler için Ustacalı köyünde barınma merkezi hazırlıyor.

Çarşamba Ustacalı köyünde BOTAŞ'a ait şantiye alanı için yapılan ve şu anda boş olan prefabrik konutlar, Çarşamba Kaymakamlığı ve İl özel idaresi tarafından mevsimlik işçiler için barınma merkezine dönüştürülüyor. Özellikle fındık toplama zamanı ile birlikte bölgeye gelen çok sayıda mevsimlik tarım işçisinin barınması için hazırlanan barınma merkezi çok fonksiyonlu olarak düşünülüyor.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, barınma merkezinin yapıldığı alana giderek çalışmalar konusunda bilgi aldı. Ziyaret sırasında Kaymakam Yıldız'a çeşitli kurum müdürleri de eşlik etti. Yıldız yaptığı açıklamalarda, Çarşamba yapılacak olan barınma merkezinin örnek nitelikte bir barınma merkezi olmasını istediğini vurgulayarak, "Burada birçok misafir ağırlayacağız, sonuçta gelen olan işçi kardeşlerimiz buradaki tarımsal üretime bir katkı sağlayacaklar. Biliyorsunuz bu bölgelere geldikleri zaman genelde çadırlarda kalıyorlar. Şimdi bizim elimize böyle güzel bir fırsat geçince biz de bu alanı işçilere tahsis edelim dedik" dedi.

10.5 dönümlük alanda hazırlanan barınma merkezi gelen işçilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak nitelikte yapıyor. İçerisinde kendileri ait prefabrik odalardan, tuvalet, banyo, yemekhane, mescit gibi bütün ihtiyaçlarını karşılaya bilecekleri bir merkez olması hedefleniyor.

Kaymakam Yıldız, yapılacak olan projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da desteklendiğini dile getirerek, "Bu yıl gelen konuklarımız ile birlikte biz de eksikliklerimizi görmüş olacağız. Bu noktada güzel bir proje hayata geçiyoruz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mevsimlik İşçilere Prefabrik Konutlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement