MHP Fethiye Teşkilatında İstifalar - Son Dakika
Güncel

MHP Fethiye Teşkilatında İstifalar

MHP Fethiye Teşkilatında İstifalar

MHP eski Fethiye ilçe başkanı Evrenosoğlu'nun yanı sıra mevcut İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Kurnaz, eski kadın kolları başkanlarının da arasında bulunduğu 40 kişi, Belediye Başkanı Saatcı'ya...

31.10.2013 13:33

MHP Fethiye İlçe Başkanlığından yaklaşık 40 kişi, partilerinden istifa etti.

Eski MHP İlçe Başkanı Tufan Evrenosoğlu ile beraberindeki partililer, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı ziyaret ederek, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Evrenosoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, 4,5 yıl boyunca şerefle görev yaptığı MHP'den ülkücü duruşları baki kalmak üzere istifa ettiklerini, bu sürece mecbur bırakan gelişmeleri paylaşmak istediklerini söyledi.

MHP Genel Başkanının "Önce ülkem, sonra partim ve ben" düsturu ile yola çıkarak herkesimin takdirini kazandığını ifade eden Evrenosoğlu, buna rağmen 2002 ve takip eden diğer seçim yenilgileri neticesinde koltuğuna daha çok bağlandığını ileri sürdü.

"Önce ben, sonra yandaşlarım" anlayışının hakim olduğu bugünkü tabloda bütün ülkücüleri üzen ve öfkelendiren bir hale gelindiğini iddia eden Evrenosoğlu, "Ulusal politikalarda yapılan hatalar, AK Parti zihniyetinin kendi halkını dilenci haline koyan politikaları, ülkeyi yalnızlığa iten politikalara rağmen MHP'yi halkın gözünde iktidar alternatifi olma konumuna getirememiştir. Özellikle son Suriye tezkeresine verilen destek, bizler gibi birçok ülküdaşımıza 'yeter artık' dedirtmiştir" dedi.

Evrenosoğlu, Başkan Saatcı'nın Türkçe'ye sahip çıkmak ve demokratikleşme paketine tepki göstermek için hazırlattığı afişler bahane edilerek ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini hatırlatarak, Saatcı'nın disiplin kurulu toplanmadan genel başkan tarafından kendisine başka adresler gösterilerek kapı dışı edilmesinin, MHP'nin parti içi demokraside geldiği son noktayı gösterdiğini ifade etti.

Merhum Alparslan Türkeş'in 9 ışığındaki en önemli 2 ilkenin şahsiyetçilik ve ahlakçılık olduğunu anlatan Evrenosoğlu, "Bizim şahsiyetimiz ve ülkücü ahlakımız adamın adamı değil, davanın adamı olmayı gerektirir. Biz de bu davanın önünde set olanlar gidene kadar onların saflarında yer almayacağız" diye konuştu.

Saatcı ise kendilerini davaya verenlerin cümlelerinin, gırtlaklarında üzüntüden düğümlendiğini belirtti.

Saatcı, "Bu, MHP'yi küçültmek, bozgunculuk değil, genel merkezin yanlışlıklarına tepki göstermektir. Bu bir insanlık duruşudur. Hiç kimse bizim 25-30 yıllık gözyaşımızı silerek geleceğe yelken açamaz" ifadesini kullandı.

Evrenosoğlu'nun yanı sıra mevcut İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Kurnaz, eski kadın kolları başkanları ile ilçe yönetimdeki bazı kişilerin aralarında bulunduğu 40 kişinin Saatcı'ya destek için istifa ettiği öğrenildi.

Fethiye Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla ilçedeki bilboardlarda Türkçe ve Kürtçe kelimeleri karıştırarak yayımlanan ilan ile demokratikleşme paketinde bazı harflerin kullanımının serbest bırakılması eleştirilmişti.

Bunun üzerine MHP Genel Merkezi tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Saatcı, gelişme üzerine partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Fethiye Teşkilatında İstifalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement