MHP'li Adan: Türkiye'nin İstiklali Sadece Adalet Mücadelesiyle Mümkün - Son Dakika
Son Dakika Logo

MHP'li Adan: Türkiye'nin İstiklali Sadece Adalet Mücadelesiyle Mümkün

MHP\'li Adan: Türkiye\'nin İstiklali Sadece Adalet Mücadelesiyle Mümkün
27.12.2013 14:23

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın canhıraş bir biçimde yolsuzluğun üstünü örtmeye çalıştığını belirterek, "Sözüm ona, "Bu mücadele istiklal mücadelesiymiş.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın canhıraş bir biçimde yolsuzluğun üstünü örtmeye çalıştığını belirterek, "Sözüm ona, "Bu mücadele istiklal mücadelesiymiş.' Türkiye'nin istiklali bundan sonra sadece adalet mücadelesiyle mümkündür. Hırsızı koruyanlar, hatta bunun için bir gecede polis teşkilatını dağıtanlar; adalet mücadelesi veremez" dedi.

Adan, yaptığı açıklamada, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sürecinde yaşananları ibretle ve hayretle izlediklerini, AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ın yaşadığı paniğin, "suçüstü yakalanmış' olmanın getirdiği ruh durumunun dışa vurumu olduğunu kaydetti. Erdoğan'ın canhıraş bir biçimde yolsuzluğun üstünü örtmeye çalıştığını vurgulayan Adan, şunları ifade etti:

"Ancak rüşvetin üstünü örtmeye çalışırken, Türkiye'nin kurumlarını tarihte görmediği biçimde birbirine düşürmektedir. Savcı ile polisi birbirine düşüren bir Başbakan Türkiye'ye hiçbir şey vaat edemez. Kendi bakanlarının, bürokratlarının yolsuzluğunu örtmeye çalışan bir Başbakan bundan böyle adaletten bahsedemez. Artık görülmüştür ki, Başbakan dönülmez akşamın ufkundadır. Ne AKP'nin, ne Başbakan'ın ne de Hükümet'in; bundan böyle Türkiye'ye vereceği hiçbir şey yoktur. Bir devletin, bir milletin omurgası olan adaletle oyun oynayanlar; bir gün gelir o adalete sığınırlar. Başbakan her sıkıştığında olduğu gibi yine mağdur edebiyatına sığınmıştır. Sözüm ona, "Bu mücadele istiklal mücadelesiymiş.' Lütfen birisi Başbakan'a şunu hatırlatsın: Türkiye'nin istiklali bundan sonra sadece adalet mücadelesiyle mümkündür. Hırsızı koruyanlar, hatta bunun için bir gecede polis teşkilatını dağıtanlar, adalet mücadelesi veremez. Bunlar adalet soyguncusu, adalet kapkaççısıdırlar.

Başbakan muhalefetle uğraşacağına, muhalefeti takip edeceğine; hırsızlarla, rüşvetçilerle, yetimin hakkını yiyenlerle uğraşsaydı kendisi için de, millet için de daha hayırlı olurdu. Bir gecede çıkarılan ve hırsızı koruduğu açıkça belli olan değişiklik neyin nesidir? Dünyanın neresinde savcıların eli kolu bağlanır?"

-"BAŞBAKAN DAHA HANGİ REZALETLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTMEKTEDİR?"

Adan, "savcıları hareketsiz bırakan, polisleri siyasetçinin emir kulu haline getiren" bu uygulamadan derhal vazgeçilmesi gerektiğine dikkat çekerek, şunları ekledi:

"Açıkça soruyoruz; Başbakan bilmediğimiz daha hangi rezaletlerin üstünü örtmektedir? Türkiye'nin savcıları ve polisleri iktidarın değil, Başbakan'ın değil, milletin hizmetindedir. Politize edilen bir emniyet ve yargı düzeni Türkiye için felaket olur. Bu vahim hatanın vebali bu Hükümetin ve Sayın Başbakan'ın boynunadır. Adları bir şekilde yolsuzluğa karışan Bakanların ve bu duruma tepki gösteren milletvekillerinin istifa ediş biçimleri ve dile getirdikleri şeyler, AKP içinde kaynayan kazanın artık taştığını göstermesi bakımından manidardır. Macun tüpten çıkmıştır, dikiş tutmaz. Kabinenin değişmesi hiçbir şeyi değiştirmez. Zihniyet değişmediği sürece al birini vur ötekine."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Adan: Türkiye'nin İstiklali Sadece Adalet Mücadelesiyle Mümkün - Son Dakika


Advertisement