MHP'li Büyükataman: ÖSYM Başkanı Demir Azledilmeli - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

MHP'li Büyükataman: ÖSYM Başkanı Demir Azledilmeli

21.03.2014 11:13

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, YGS sorularını açıklanmamasını eleştirerek ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görevinden azledilmesini istedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, YGS sorularını açıklanmamasını eleştirerek ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görevinden azledilmesini istedi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "ÖSYM'nin Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularını açıklamayacağını duyurmasına" yazılı açıklama yaptı. ÖSYM'nin son dönemde "şifre tartışmaları", " KPSS'de soruların sızdırılması" ve "puan hesaplarındaki unutkanlıklarla" gündeme geldiğini belirten Büyükataman, haftasonu YGS'ye girecek 2 milyonu aşkın adayın, sınav bittiğinde 160 sorudan sadece 32'sini görebileceğini belirtti. ÖSYM'nin "soru havuzu oluşturuyoruz' değerlendirmesini gerçekçi bulmayan Büyükataman, "Soru mu tükenmiştir de bunu havuzda biriktirmek zorundasınız? Milyonlarca gencimiz ve aileleri, bu durum karşısında kaygılı bir bekleyişin içine girmişlerdir. Öğrenciler ve veliler tedirgindir, yine birileri tarafından emeklerinin kapkaça maruz bırakılması endişesi öğrencilerimizin sınav motivasyonunu olumsuz yönde etkilemektedir. ÖSYM hiç de şeffaf olmayan bu uygulamadan vazgeçtiğini bir an evvel ilan etmelidir" dedi. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınavlardaki kopya iddialarının güven duygusuna zarar verdiğini belirten Büyükataman, ÖSYM'nin artık milletin güvendiği bir kurum olmadığını savundu.

-ÖSYM MERCEK ALTINA ALINMALI-

Söz konusu kopya ve şifre iddialarının dünyanın herhangi bir ülkesinde hükümetleri düşürecek nitelikte skandallar arasında yer aldığını ifade eden Büyükataman, "Maalesef ülkemizde ÖSYM Başkanı dahi hâlâ makamında durmakta ve artık inandırıcılığı ve güvenilirliği kalmamış açıklamalar yapmaya devam etmektedir. Yap-boz tahtası haline dönüştürülen eğitim ve sınav sistemi ile gençlerimizin hayalleriyle, umutlarıyla oynanmaktadır" dedi. ÖSYM'nin bir an önce mercek altına alınmasını ve ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görevinden azledilmesini isteyen Büyükataman, kurum hakkında idari soruşturmanın başlatılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Büyükataman: ÖSYM Başkanı Demir Azledilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement