Mhp'li Çirkin'den Başbakan'a Çağrı: Davutoğlu'nu Görevden Al - Son Dakika
Güncel

Mhp'li Çirkin'den Başbakan'a Çağrı: Davutoğlu'nu Görevden Al

Mhp\'li Çirkin\'den Başbakan\'a Çağrı: Davutoğlu\'nu Görevden Al

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kılavuzluğunda yürüttüğü Ortadoğu ve komşu ülkeler politikasının iflas ettiğini belirterek, "Sayın Başbakan böyle bir Dışişleri Bakanı olduğu"...

27.07.2012 18:06

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kılavuzluğunda yürüttüğü Ortadoğu ve komşu ülkeler politikasının iflas ettiğini belirterek, "Sayın Başbakan böyle bir Dışişleri Bakanı olduğu için ne kadar övünse azdır MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kılavuzluğunda yürüttüğü Ortadoğu ve komşu ülkeler politikasının iflas ettiğini belirterek, "Sayın Başbakan böyle bir Dışişleri Bakanı olduğu için ne kadar övünse azdır. Başbakanın bundan sonra ülkesinin hayrına yapması gereken tek olumlu davranış Davutoğlu'nu görevden alması ve Türk Milletinden özür dilemesidir" dedi.

MHP'li Çirkin yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin yürüttüğü Ortadoğu ve komşu ülkeler politikasının iflas ettiğine dikkat çekerek, "Bunun son örneği Suriye'dir. Bugün Türkiye, yürütülen bu politika sonucu Suriye Kürdistanı ile burun buruna gelmiştir. Hatay'ın Reyhanlı, Kumlu, Kırıkhan ilçeleri yeni Kürdistanla komşu olmak üzeredir. Antakya, Samandağ, Yayladağı, Altınözü ve İskenderun ilçeleri de muhtemelen Suriye bölünürse kurulacağı söylenen Lazkiye devleti ile komşu olacaktır. Bize dost olan Suriye'yi elimizle böldükten sonra Lazkiye'de kurulacak devletin de bize dost olacağını düşünmek en büyük aptallıktır" dedi.

"Kimi dinleyeceği belli olmayan, ama bizi dinlemeyeceği de kesin olan Sünni devletini de eklersek üçüncü devlet kapımızdadır" diyen Çirkin, "Sayın Davutoğlu ise hala utanmadan "Türkiye'nin çıkarları ve stratejik hedefleri için siyaset yapıyoruz' diyebilmektedir. Davutoğlu ayrıca "Suriye'nin geleceğinde en etkili ülke Türkiye'dir' derken, Suriye'yi şekillendirenlerin kendileri olduğunu ifade etmektedir" diye konuştu.

-"DAVUTOĞLU SÖYLEDİKLERİNE İNANIYORSA HAYAL DÜNYASINDA GEZEN BİR ZAVALLIDIR VE ACİLEN TEDAVİYE İHTİYACI VARDIR"-

Davutoğlu'nu sert sözlerle eleştiren Çirkin, "Davutoğlu söylediklerine inanıyorsa hayal dünyasında gezen bir zavallıdır ve acilen tedaviye ihtiyacı vardır. Yok eğer bu dediklerini gerçekten yapmış ve yapıyorsa bir dosttan üç düşman çıkarmanın Türkiye'nin hangi çıkarına hizmet etiğini izah etmek zorundadır. Eğer bunun mantıklı bir izahı yoksa o zaman Davutoğlu ya Dışişleri Bakanı değil müteahhit taşeronudur ya da başkalarının eserini yorumlamaktadır. Böyleyse Türk diplomasisi, şahane yorumlarıyla takdir kazanmış Ajda Pekkan'a taş çıkartan bir yeni bir versiyon kazanmış demektir" dedi. Çirkin, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu durum, dünya sirklerinin unutulmayacak sihirbazı David Copperfield'i bile bu değerli zatın eline su dökemez hale getirmiştir. En azından sevindirici bir hal oluşmuştur, sirk dünyası yeni bir sihirbazsız, Davutoğlu da siyaseti bıraktıktan sonra işsiz kalmayacaktır. Sayın Başbakan da Suriye'nin toprak bütünlüğü için Putin'den yardım istemektedir. Başbakan bunu Putin'e söyleyeceğine burnunun ucundaki Davutoğlu'na bakmalıdır. Başbakan, "Bu plan Kuzey Irak'ın Akdeniz'e açılma planıdır" demiştir. Bu söze, bravo, günaydın denir."

"AKP'nin sayesinde Türkiye, Suriye'de her yerde olduğu gibi çırak çıkmış ondan bundan ricacı olan zavallı bir ülke konumuna düşmüştür" diyen Çirkin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Başbakan böyle bir Dışişleri Bakanı olduğu için ne kadar övünse azdır. Başbakanın bundan sonra ülkesinin hayrına yapması gereken tek olumlu davranış Davutoğlu'nu görevden alması ve Türk Milletinden özür dilemesidir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mhp'li Çirkin'den Başbakan'a Çağrı: Davutoğlu'nu Görevden Al - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement