MHP'li Topcu: AKP İktidarı, Milli Eğitimi Kördüğüme Çevirdi - Son Dakika
Güncel

MHP'li Topcu: AKP İktidarı, Milli Eğitimi Kördüğüme Çevirdi

MHP\'li Topcu: AKP İktidarı, Milli Eğitimi Kördüğüme Çevirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, AK Parti iktidarının, milli eğitimi kördüğüme çevirdiğini iddia ederek, "Bu ülkenin gençliğinin hayalleri ve gelecekleri deneme yanılma yöntemiyle belirlenemez MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, AK"...

22.08.2013 15:15

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, AK Parti iktidarının, milli eğitimi kördüğüme çevirdiğini iddia ederek, "Bu ülkenin gençliğinin hayalleri ve gelecekleri deneme yanılma yöntemiyle belirlenemez MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, AK Parti iktidarının, milli eğitimi kördüğüme çevirdiğini iddia ederek, "Bu ülkenin gençliğinin hayalleri ve gelecekleri deneme yanılma yöntemiyle belirlenemez. Ülkenin geleceğini yetiştirmekle sorumlu olan MEB, bırakın vizyon oluşturmayı, günü bile kurtaramamaktadır" ifadelerini kullandı.

Topcu, yaptığı yazılı açıklamada, MEB'in son zamanlardaki "çelişkilerle dolu, tutarsız uygulamalarının" kamuoyunu ciddi anlamda meşgul ettiğini, milli eğitim tarihinin en büyük skandallarının başında 4+4+4 eğitim sisteminin geldiğini dile getirdi. 4+4+4 eğitim sistemiyle 60-66 aylık çocukların okul öncesi eğitim almadan, gerekli alt yapı hazırlanmadan tehditle okullara kaydedildiğini öne süren Topcu, "Yaşanan sorunlarla ilgili kamuoyuyla hiçbir şey paylaşılmamış sorunlar katlanarak kocaman yumak haline dönüşmüştür. Tehditle ve baskı ile okullara kaydedilen 60-66 aylıkların sayısı yaklaşık 450 bin civarındadır. Yarım milyon çocuk eğitim tarihine "kayıp nesil' olarak geçecektir. Yeni alınan bir kararla bakanlık 60-66 aylık çocukların okula başlaması kararından geri adım atmış, eski sistem uygulamasına dönülmüştür. Bu durumda 450 bin civarındaki öğrenci, veli ve öğretmen AKP iktidarının ihtiraslarına kurban edilerek mağdur olmuştur" dedi.

-"BU NASIL BİR BECERİKSİZLİK, PLANSIZLIKTIR?"-

2012-2013 eğitim-öğretim yılında 9. sınıfa başlaması gereken öğrenci sayısının yaklaşık 1 milyon 200 bin olduğuna dikkat çeken Topçu, şunları ifade etti:

"Bunun yaklaşık 600 bini SBS sınavı ile herhangi bir okula yerleştirilmiştir. Bakanlığın geriye kalan 600 bin civarındaki öğrencimizi 5 okul türüne (özel okul, meslek liseleri, imam hatip liseleri, çok programlı liseler, açık lise) yerleştirmesi imkansızdır. Çünkü bu okulların bu sayıdaki öğrenciyi kaldıracak kapasiteleri yoktur. Bakanlık büyük bir acziyet içinde 600 bin çocuğumuzun hangi okula gideceğini planlayamayıp işi çıkmaza sokmuştur. Bu nasıl bir beceriksizliktir? Bu nasıl plansızlıktır? Ülkenin geleceğini yetiştirmekle sorumlu olan MEB, bırakın vizyon oluşturmayı, günü bile kurtaramamaktadır. Bakanlık bir taraftan öğrencileri sınavdan kurtarma müjdesi verirken diğer taraftan bakanın açıklamalarına göre, bir öğrenci bir yılda en az 12 kez olmak üzere ortaokul boyunca 48 kez sınava katılacaktır. Bu sistemin elle tutulur, uygulanabilir hiçbir tarafı yok. AKP iktidarı milli eğitimi kördüğüme çevirmiştir. Bu ülkenin gençliğinin hayalleri ve gelecekleri deneme yanılma yöntemiyle belirlenemez." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Topcu: AKP İktidarı, Milli Eğitimi Kördüğüme Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement