Midyat'ta PKK'nın Öldürdüğü 10 Kişi Törenle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta PKK'nın Öldürdüğü 10 Kişi Törenle Anıldı

Midyat\'ta PKK\'nın Öldürdüğü 10 Kişi Törenle Anıldı

Midyat'ın Başyurt Köyü Efeler Mezrasında 1987 yılında PKK'lılar tarafından öldürülen 7'si çocuk 10 kişi mezarları başında düzenlenen törenle anıldı.

23.01.2014 20:37  Güncelleme: 20:48

Mardin'in Midyat İlçesi Başyurt Köyü Efeler Mezrası'nda 27 yıl önce terör örgütünce öldürülen 10 kişi için anma töreni düzenlendi.

Efeler Mezrası'ndaki mezarların başındaki anma törenine Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan İnce, İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek ile kamu kurum ve teşkilatında görevli daire amirleri ve şehit yakınları katıldı.

Şehitler anısına Kuran'ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Burada konuşan Kaymakam Bingöl, "Geleneklerimizde zaman zaman olan mezarlık ziyaretini yaptık. Allah bu kardeşlerimize bir ömür rahmet etsin. Hepisinin cennetlik olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın"dedi.

Ölenlerinin yakınlarından Abdulcelil Akçay da "Eli kanılı teröristler, 23 Ocak 1987 yılında çoluk çocuk, kadın kız demeden katliam yaptı. Ağabeyimin öz çocukları katledildi. Bu acıyı unutmak kolay değil, her sene acılarını bugün gibi yüreğimizde hissederek yaşıyoruz." dedi.

Eski köy muhtarı olan ve olayın yaşandığı tarihte askerden yeni geldiğini belirten Şemsettin Acar ise "Teröristler köyümüze saldırı düzenlediler. Köyümüze o akşam bir saldırı oldu, köylü vatandaşlarımız şehit oldu." dedi.

PKK terör örgütü 23 Ocak 1987'de mezraya saldırmış 7'si çocuk, 1'i kadın, 10 kişi öldürülmüş, 6 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Midyat'ta PKK'nın Öldürdüğü 10 Kişi Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement