Milas' Ta Karikatür Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Milas' Ta Karikatür Sergisi Açıldı

Milas\' Ta Karikatür Sergisi Açıldı

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, belediye tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen sergide 48 eser sergilendi.

18.09.2011 12:25

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, belediye tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'na katılarak sergilenmeye değer bulunan 48 karikatürün yer aldığı sergi açıldı.

Milas Sanatçılar Derneği'nin de destek verdiği Hacı Ali Ağa Konağı'ndaki serginin açılış törenine CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, karikatüristler ve Milasılar katıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat açılışta yaptığı konuşlada yarışmaya 46 ülkeden 367 sanatçının 1503 karikatürle katıldığını söyledi. Başkan Tokat, "Ödül alsın almasın, sergilenmeye değer bulunsun bulunmasın Milas şu anda büyük karikatür koleksiyonuna sahip olmuştur. Yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk da "Turhan Selçuk sözün bittiği yerde, çizgilerinde yaşıyor. Bu tür yarışmalar kültürlerine kuşaktan kuşağa taşınmasını sağlıyor" diye konuştu. Başkan Tokat, Ruhan Selçuk'a günün anısına bir plaket verdi. Serginin açılış kurdelesi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk ve karikatüristler birlikte kesti.

Turhan Selçuk Uluslararası Karikatür Yarışması'nda birincilik kazanan İranlı karikatürist Dariush Ramezani 3 bin dolar para ödülü ve 1'incilik plaketi, yarışmanın ikincicisi Bulgar karikatürist Ivaılo Tsvetkov 2 bin dolar para ödülü ve plaket, üçüncü olan Moldovalı karikatürist Victor Crudu'a 1000 dolar para ödülü ve plaket verildi. Serginin 15 gün süreyle açık kalacağı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas' Ta Karikatür Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement