Milletvekili Özak'a Hakaret Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Özak'a Hakaret Davasında Karar

Milletvekili Özak\'a Hakaret Davasında Karar

AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak'a sosyal medyada kullandıkları ifadelerle hakaret ettikleri öne sürülen iki sanık. bin 500'er lira para cezasına çarptırıldı Mahkeme, sanıkların sabıkasız oluşları ve duruşmalardaki iyi hallerini dikkate alarak, verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

16.01.2014 18:50

AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak'a sosyal medyada kullandıkları ifadelerle hakaret ettikleri öne sürülen iki sanık bin 500'er lira para cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Taner Yavruoğlu ve Güçlü Kanoğlu ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanıkların avukatı Gökay Kalay, yazılı savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, müvekkillerinin sosyal medyada kullandıkları beyanların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilip beraatlarına karar verilmesini istedi.

Son sözleri sorulan her iki sanık ise avukatlarının savunmalarına katıldıklarını ve ekleyecek bir ifadeleri bulunmadığını söyleyerek, beraatlarını talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme de Yavruoğlu ve Kanoğlu'nu, milletvekili Özak'a hakaret ettikleri gerekçesiyle önce bin 500'er lira para cezasına çarptırdı. Mahkeme,  sabıkasız oluşları, duruşmalardaki iyi halleri ve yeniden suç işlemeyecekleri kanaati ile Yavruoğlu ve Kanoğlu hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, sanıkların 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına da hükmetti.

Buna göre, Yavruoğlu ve Kanoğlu, 5 yıl içerisinde kasıtlı bir suç işlemezse haklarındaki dava düşecek, aksi takdirde mahkemenin kararı doğrultusunda cezalarını çekecek. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Özak'a Hakaret Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement