Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer dün sabah yeni eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'ne gitti.
Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberinde, Özer'in burada atanamayan öğretmenleri dinlediği ve onlara "Sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim, mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dediği öne sürüldü.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da konuya ilişkin hemen bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, ''Dünden beri Milli Eğitim Bakanı'nın ataması yapılmayan öğretmenlere ''çok ağladınız'' dediği konusunda açıklama bekliyorum." ifadelerini kullandı.
Söz konusu iddia sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır. Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."
Son Dakika › Güncel › Bakanlıktan yalanlama! Bakan Özer'in öğretmenlere 'Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' dediği iddiası reddedildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?