Milli Parklar: Turnalar türkülerde kalmasın - Son Dakika
Güncel

Milli Parklar: Turnalar türkülerde kalmasın

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Turna Eylem Planı'nın görüntülerini paylaşarak, turnaların yaşam alanları ve göç rotalarının belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Ayrıca, turnaların önemli tüneme ve yuvalanma alanlarının koruma altına alınması için çalışmalara başlandığı ve çiftçilerin turna koruma temelli tarım faaliyetleri konusunda bilinçlendirileceği belirtildi.

12.07.2023 20:11

Milli Parklar: "Turnalar türkülerde kalmasın"

ANKARA - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü "Turnalar türkülerde kalmasın" ifadeleri ile Turna Eylem Planı'nın görüntülerini paylaştı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Turna Eylem Planı kapsamında turnaların yaşam alanları, göç rotaları, konaklama alanları belirlenerek uydu vericisi takılma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Altı yıl boyunca izlenen turnaların Sivas ilinde önemli bir yayılışa sahip olduğu belirlendi. Turnaların en önemli tüneme ve yuvalanma alanlarının Yaban Hayati Geliştirme Sahası ilan edilmesi çalışmalarına başlandı. Turna Eylem Planının ikinci beş yıllık döneminde ise; Turnaların beslenme alanlarının tarım faaliyetleri ile ilişkisi konuları detaylı olarak araştırılarak yörede yasayan çiftçilerin Turna koruma temelli tarım faaliyetleri konusunda bilinçlendirilmeleri için 2. Dönem Turna izleme Faaliyetleri davranış belirleme çalışmaları üzerinden devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

Milli Parklar: Turnalar türkülerde kalmasın
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Parklar: Turnalar türkülerde kalmasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement