Mısır'da darbe karşıtı cuma gösterileri, 24. haftasında ülke genelinde devam ediyor.
Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın "Emret Şehit Anası" adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısına karşılık veren darbe karşıtları, hükümetin geçen ay çıkardığı tartışmalı "gösteri yasasına" rağmen tüm ülkede cuma namazı sonrası gösterilere başladı.
Darbe karşıtları, başkent Kahire'de farklı camilerde cuma namazının ardından gösteri ve yürüyüşlere başladı. Gösterilerde askeri müdahale karşıtı sloganlar atıldı. Ülkenin kuzey kesimindeki İskenderiye kenti de darbe karşıtı geniş çaplı gösterilere sahne oluyor. Kentin büyük camilerinden Acemi ve Kaid İbrahim'den çıkan gruplar, ellerinde darbe karşıtlarının sembolü "Rabia" pankartlarıyla yürüyüş başlattı. Dimyat ve Ariş kentlerinde de gösteriler devam ederken Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki önemli turizm merkezi Hurgada ilk kez darbe karşıtı gösterilere sahne oldu.
Ülkenin güney kesimindeki Kına, Asyut, Minya, Beni Süveyf ile Menufiye ve Şarkıye'ye bağlı bazı merkez ve ilçelerde de gösteriler düzenleniyor. - Kahire
Son Dakika › Güncel › Mısır'da Darbe Karşıtı Cuma Gösterileri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.