Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen darbe karşıtı gösteride bir kişi hayatını kaybetti.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, başkentin doğusundaki Elf Mesken bölgesinde "Bizim anayasamız, 2012 anayasası" adı altında düzenlenen gösteriye müdahale etti. Olayda bir gösterici vücuduna kurşun isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.
Süveyş kentindeki darbe karşıtı gösterilerde ise bir kişi açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Gösteride çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Beni Suveyf kentinde düzenlenen darbe karşıtı gösteri yürüyüşünde ise 7 genç kız, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.
Minya kentinde 13, İskenderiye'deki gösterilerde 20 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.
Nil deltasında yer alan Dimyat kentindeki gösterileri dağıtmak için yoğun göz yaşartıcı gaz kullanan güvenlik güçlerinin çok sayıda göstericiyi gözaltına aldığı kaydedildi.
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, anayasa referandumunu protesto etmek amacıyla, dün, ülke genelinde "Bizim anayasamız 2012 anayasası" adı altında gösteri düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.
Mısır'da 3 Temmuz'daki askeri müdahale ile askıya alınan 2012 Anayasası üzerinde yapılan düzenlemelerin ardından hazırlanan 247 maddelik yeni taslağın, 14-15 Ocak 2014'te referanduma sunulacağı açıklanmıştı. - Kahire
Son Dakika › Güncel › Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.