Hollanda, Mısır'a Yönelik Yardım Programını Durdurdu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hollanda, Mısır'a Yönelik Yardım Programını Durdurdu

Hollanda, Mısır\'a Yönelik Yardım Programını Durdurdu
16.08.2013 11:35  Güncelleme: 12:40

Dışişleri, Mısır hükümetiyle işbirliğini de askeri yönetimin darbe karşıtlarına yönelik saldırılarından dolayı askıya aldı.

Hollanda, Mısır hükümetiyle işbirliğini, askeri yönetimin darbe karşıtlarına yönelik saldırılarından dolayı askıya aldı.

Dışişleri Bakanı Frans Timmermans yaptığı açıklamada, bu kapsamda Mısır'a yönelik bir yardım programının geçici olarak durdurulduğunu söyledi. Söz konusu kararın Dışişleri Bakanlığı tarafından Mısır'ın Lahey Büyükelçisine iletildiği bildirildi.

Mısır'daki mevcut hükümetle işbirliğini sürdürmenin mümkün olmadığını kaydeden Timmermans, askerlerin sivil halka yönelik son günlerdeki müdahalesini utanç verici bulduğunu ve kınadığını ifade etti.

Olayların büyümesinden endişe ettiğini belirten Timmermans, buna karşın Hollandalıların Mısır'ın turistik bölgelerine yönelik seyahatlerine ilişkin tavsiyede ise bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Timmermans, AB ülkeleriyle bu konuda yakın temasta olduklarını dile getirdi. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda, Mısır'a Yönelik Yardım Programını Durdurdu - Son Dakika


Advertisement