Mısır'daki idam kararlarına tepkiler - ADANA / SİİRT / - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mısır'daki idam kararlarına tepkiler - ADANA / SİİRT /

09.04.2014 14:55

Siirt AK Parti Gençlik Kolları Üniversite birimi üyeleri, Mısır'daki darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti.

Siirt AK Parti Gençlik Kolları Üniversite birimi üyeleri, Mısır'daki darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti.

Güres Caddesinde bulunan Sancaklar İlköğretim okulu önünde toplanan grup adına açıklama yapan Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Büşra Akgül, 528 kişiye verilen idam cezası, tarihe geçecek bir insanlık suçudur ve bu hukuksuz karar olduğunu söyledi.

"3 Temmuz 2013 tarihinde milli irade ile iktidara gelmiş Müslüman kardeşler hukuksuz yollarla ve askeri darbe ile deviren Sisi ve onun kirli yandaşları o günden bugüne yaptıkları her uygulamada insanlık hukukunu sınır tanımadan çiğnemeye devam etmişlerdir" İfadelerini kullanan Akgül, şöyle konuştu:

"Son olarak 528 kişi hakkında verilen idam kararı, ümmetin sabrını taşıran bir karardır.

Bizler de bugün Hazreti İbrahim'e gagasıyla su taşıyan kuş misali safımızı belli ediyor ve tepkimizi ortaya koyuyoruz. Allah doğru safta bulunanları zafere ulaştırsın, Allah doğru safta olanlardan razı olsun, Allah doğru safta olanlara merhamet etsin, güç ve kuvvet versin. Allah bizi doğru safta olanlardan eylesin.

Bu arada ümmetin aciz bir ferdi olarak bir sitemde bulunmak istiyorum. Biliyorsunuz ki ülkemiz, 3-5 ağaç için ülkeyi birbirine katanları, bir internet sayfası kapanıyor diye sosyal medyayı sallayanları, bir futbol maçı için birbirini yaralayanları gördük. Fakat bu sözde insanlık ve özgürlük hassasiyetini gösterenler Ortadoğu'da yapılan katliamlara, zulümlere ses çıkarmamış ve hatta umursamamıştır."

Tarih bu ikiyüzlü ve kötü niyetli insanları hiçbir zaman affetmeyeceğini belirten Akgül, Tarih, Müslüman katliamlarına sessiz kalan batı dünyasını ve onun piyonlarını kayıt altına alacağının ve çözüm Birleşmiş Milletlerde değil, birleşmiş yüreklerde olduğunu ifade etti.

Gruba Siirt İHH Şube Başkanı Murat Coşar ve Eğitim-Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker destek verdi.

GİRESUN AK Parti Giresun İl Gençlik Kolları'nın öncülüğünde Mısır'da 529 kişi için verilen idam cezası protesto edildi.

Gençlik Kolları Medya Tanıtım Başkanı Muhammet Sarıyıldız, Atatürk Meydanı'ndaki protesto gösterisinde yaptığı basın açıklamasında, Mısır'da İhvan-ı Müslim üyesi 529 kişinin kanlı Çarşamba olarak olarak bilinen olaylar bahane edilerek 529 kişi hakkında idam kararı verildiğini hatırlattı.

Bu duruma sessiz kalmamak adına Mısır Müftülüğü'ne gönderilecek mektubu ek edecekleri imza kampanyasını duyurmak istediklerini belirten Sarıyıldız, şunları kaydetti:

"Halkın oyuyla işbaşına gelen Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Mahemed Mursi'ye karşı yapılan, İsrail güdümlü darbeyle işlerini bir çırpıda halledeceklerini zannedenler Mısır halkının iradesine sahi çıkmak adına darbecilere karşı onurlu bir direnişi karşısındaki korku ve kaygılarını yeni hukuk skandallarına imza atarak gayri meşruluğunu bir kez daha ispat etmiştir."

"O lanetli günden beridir darbeye darbe demeyen batı dünyası da bu vahşetlerde bu cinayetlerde suç ortağıdır" diyen Sarıyıldız, "Müslümanlar Mısır devriminin ilk gününden itibaren Tahrir'de özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren kardeşlerimizin yanında olduğumuz gibi kadınlarımız, çocuklarımız keskin nişancıların hedefi haline geldiklerinde de, bugün haksız ve adaletsizce verilen 529 idam kararına muhatap olanların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından meydandaki vatandaşlara 529 karanfil dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki idam kararlarına tepkiler - ADANA / SİİRT / - Son Dakika


Advertisement