Mısır'dan Şami Grevi Bozdu İddiası - Son Dakika
Güncel

Mısır'dan Şami Grevi Bozdu İddiası

Mısır\'dan Şami Grevi Bozdu İddiası

İçişleri Bakanlığı tarafından basına dağıtılan fotoğraflarda Şami'nin önünde yemek kaplarının olduğu ve elinde bazı yiyecek ve içecekleri tuttuğu görülüyor.

22.05.2014 11:19

İçişleri Bakanlığı tarafından basına dağıtılan fotoğraflarda Şami'nin önünde yemek kaplarının olduğu ve elinde bazı yiyecek ve içecekleri tuttuğu görülüyor.

Bazı yerel medya kanallarında Mısırlı yetkililere dayandırılarak Şami'nin açlık grevine ara verdiği haberleri yayınlandı.

Ailesi ise olayı inandırıcı bulmadığını açıkladı. Al Jazeera adına resmi açıklama yapan bir yetkili, Abdullah Şami'nin iki gün önce ailesi ile kurduğu bağlantıda, açlık grevinden asla vazgeçmeyeceğini söylediğini vurguladı.

Ailesi, oğullarının tek başına bir hücrede tutularak tecrit edildiğini, baskı ve şiddet uygulanması yönünde de endişelerinin olduğunu ifade etti.

Yetkili, Mısır İçişleri Bakanlığı'nın daha önce de bu yola başvurarak, Şami'nin açlık grevini bıraktığı yönünde açıklamalar yaptıklarını söyledi.

Yayınlanan yeni fotoğraflarda Şami'nin eline bazı yiyecek ve içecekleri aldığı ve ağzının önünde tuttuğu görülüyor fakat yemek yerken görüntüsü bulunmuyor.

11 Ocak'tan bu yana açlık grevinde olan Şami'nin ailesi ve avukatları Mısırlı yetkililerden durumunu yakından görmek için kendisi ile görüşme talebinde bulundu.

Şami Mısırlı yetkilileri suçladı

7 Mayıs'ta kan testi yapılan Şami'de ciddi oranda kansızlık, kilo kaybı, kan şekerinde düşme ve böbreklerde hasar tespit edildi. Şami daha sonra Mısırlı yetkililer tarafından hücreden çıkarılıp bilinmeyen bir yere nakledildi. Geçen hafta Şami'nin nakledilmeden önce kaydettiği video görüntüleri Al Jazeera'de yayınlandı.

Şami yeri değiştirilmeden bir hafta önce kaydettiği videoda 14 Ağustos'ta Adeviye Meydanı'ndaki oturma eyleminin dağıtılması olayı ile ilgili haber yaparken gözaltına alındığını, muhabir olarak görevini yapmasına ve yetkililerin de bunu bilmesine rağmen 266 gündür gözaltında olduğunu söylüyor.

Şami ayrıca daha önce sağlığı ile ilgili doktor talep ettiğini ancak hapishanede hiçbir sağlık kontrolünden geçmediğini de söyleyerek sağlığı ya da güvenliği ile ilgili olacak her şeyden Mısır rejimini sorumlu tutuyor.

Yeri değiştirilmeden önce mahkemeye çıkarılan Şami, druşma salonundaki muhabirlere 12 metrekarelik bir hücrede 15 kişiyle birlikte kaldığını, suyun günün 12 saati kesik olduğunu anlattı. Muhabirler daha sonra mahkeme salonundan çıkartıldı.

Şami, Mısır'da askeri darbeden sonra tutuklanan 700 kişiden biri. Al Jazeera İngilizce muhabiri Peter Greste ve prodüktörler Muhammed Fehmi ile Bahir Muhammed de 138 gündür hapiste.

Greste, Fehmi ve Muhammed darbeden sonra terör örgütü ilan edilen Müslüman Kardeşler'e yardım etmek ve yalan haber yaymakla suçlanıyor.

Al Jazeera olarak suçlamaları reddediyor ve gazetecilerin hemen serbest bırakılmasını istiyoruz.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Mısır'dan Şami Grevi Bozdu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement