Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi Londra'da - Son Dakika
Güncel

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi Londra'da

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi Londra\'da

Fehmi, İngiltere Dışişleri Bakanı Hague ile görüştü Hague: "Birleşik Krallık hükümeti, Mısır'daki siyasi gelişmeleri yakından izliyor" "Her yönüyle, tam ve işleyen bir demokrasiye özlem duyan Mısır halkını desteklemeye devam edeceğiz"

14.05.2014 22:22

İngiltere'nin başkenti Londra'ya iki günlük resmi ziyarette bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, İngiliz mevkidaşı William Hague ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti. Görüşmeye ilişkin İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hague ve Fehmi'nin birçok konuyu görüştüğünü belirtilerek, Hague'in şu ifadelerine yer verildi:

"Birleşik Krallık ve Mısır'ın, içten ve dürüst bir ilişki ile desteklenen güçlü bağları var. Eğitimden turizme geniş bir yelpazede, ortak ilgimizin olduğu birçok alanda işbirliği yapıyoruz. İngiliz şirketlerin, Mısır'a doğrudan yabancı yatırımın en büyük kaynak olmaya devam etmesiyle, ticaret ve yatırım bağlarımız sağlam kalıyor."

Birleşik Krallık hükümetinin, Mısır'daki siyasi gelişmeleri yakından izlediğini vurgulayan Hague, "Bağımsız yargı, canlı bir sivil toplum ve Mısır'ın yeni anayasasında yapılan taahhütler doğrultusunda özgür bir basın da dahil, her yönüyle, tam ve işleyen bir demokrasiye özlem duyan Mısır halkını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Hague, görüşme sırasında ayrıca Fehmi'ye, Mısırlı ve uluslararası gazetecilerin yargılanması, yakın zamanda verilen idam cezası kararları ve son aylarda Mısır'da siyasi alanın genel olarak kapatılması konularıyla ilgili endişelerini aktardığını kaydetti.

Bu arada, İngiltere ziyareti kapsamında İngiliz yayın kurumu BBC'ye mülakat veren Fehmi, "Batı, Mısır krizini yanlış anladı" ifadesini kullanarak, "Batı, Mısır halkını kaybetme riskiyle karşı karşıya" dedi. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi Londra'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement