Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Mansur, Yunanistan'da - Son Dakika
Güncel

Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Mansur, Yunanistan'da

Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Mansur, Yunanistan\'da

Adli Mansur: "Suriye'de askeri çözüm yerine Cenevre antlaşması çerçevesinde siyasi bir çözüm bulunması gerekiyor" Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas: "Yunanistan'ın AB Dönem Başkanlığı sırasındaki en önemli önceliği, AB'nin deniz sınırlarının yönetimidir"

20.01.2014 17:55

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Suriye'de askeri çözüm yerine Cenevre-2 Konferansı kapsamında siyasi çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya bir günlük resmi ziyarette bulunan Mansur, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Mansur, Yunanistan'dan AB Dönem Başkanlığı sırasında Mısır ile AB ilişkilerinin daha da geliştirilmesi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi. Yunanistan'ın Ortadoğu'da önemli bir rol oynadığını vurgulayan Mansur, Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak "Suriye'de askeri çözüm yerine Cenevre antlaşması çerçevesinde siyasi bir çözüm bulunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İki Cumhurbaşkanı da iki ülke arasındaki ticari ilşkilerin ve Mısır'daki yunan yatırımlarının yüksek düzeyde bulundu[unun altını çizdi. Mansur, Yunan yatırımcıların Mısır'da yaşadıkları hukuksal sorunların çözümlenmesi  için de yıl içinde iki ülke arasındaki Ekonomik İşbirliği Ortak Komitesi'nin konuyu ele alacağını belirtti.

Papulyas da Yunanistan'ın dış polititasının en önemli önceliğinin Kıbrıs meselesi olduğu söyledi. Atina'nın Kıbrıs meselesinin BM kararları temelinde çözümlenmesini desteklediğini belirten Papulyas, "Yunanistan'ın Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesindeki (MEB) egemenlik haklarını uygulamasına tam destek verdiğini" sözlerine ekledi.

Papulyas, Mansur'a, Atina'nın Mısır'ın devam eden demokratikleşme sürecine tam destek verdiğini belirtti. Yunanistan'ın AB Dönem Başkanlığı sırasındaki öncelikleri hakkında Mansur'u bilgilendiren Papulyas, "En önemli önceliğinin AB'nin deniz sınırlarının yönetimi" konusu olduğunu kaydetti.

Ortadoğu'daki gelişmelere de değinen Papulyas, Atina'nın "adil ve toplu bir çözüm bulunması" yönündeki tutumunu dile getirerek, Suriye'de yaşanan krizle ilgili olarak Cenevre-2 Konferansı tarafından doğan fırsatın kaybedilmemesi gerektiğini vurguladı.

Görüşmede, Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos, Turizm Bakanı Olga Kegaloyanni, Kalkınma Bakanı Kostas Hacidakis ile Mısır Dışişleri Bakanı Nerbil Fehmi, ve Turizm Bakanı Hişam Zazu hazır bulundu.

Mansur ayrıca Papulyas görüşmesi öncesi, basına kapalı gerçekleşen Başbakan Antonis Samaras ile yaklaşık bir saat süren görüşmesinde, iki ülke ilişkilerini ilgilendiren tüm konuları  ele aldıkları öğrenildi. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Mansur, Yunanistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement