Mistura, Suriye Erişim Çalışma gurubu ile görüştü
Zafer Atamer/ Cenevre, 21 Nisan (DHA) - BM Suriye Özel temsilcisi Staffan Mistura bugün İnsani Erişim gurubu ile yaptığı görüşmeden sonra Cenevre Birleşmiş Milletler ofisinde düzenlediği basın toplantısında 'Suriye'de rejimin tıbbi malzemelere izin vermemesi bizleri kaygılandırıyor' dedi.
Suriye Destek Gurubu (ISSG) çatısı altında İnsani Erişim Çalışma gurubu ile görüştüğünü söyleyen Mistura ulaşılması zor ve kuşatma altında olduğu söylenen alanlarda 560 bin kişiye ulaşıldığını belirtti. Fua'dan, Kafraya, Madaya ve Zabadani'ye 515 kişinin tıbbi nedenlerle tahliye edildiğini ifade eden Mistura bunun Suriye kızıl ayının yardımları ile olduğunu ifade etti.
Mistura şöyle konuştu: '2012 yılından beri Daraya'ya ilk kez insani yardımın ulaştı. Bu önemli bir gelişme ancak bunun devamının sağlanması gerekli. Aşı kampanyasıyla ilgili olarak çalışmalar devam ediyor ve bu sayede de 2 milyon 200 bin çocuğa ulaşılacağını düşünüyoruz. Ayrıca Suriye rejiminin tıbbi malzemeye izin vermemesi kabul edilemez. Vitamin, antibiyotik, ağrı kesici ve cerrahi ekipmanların da aralarında olan bu tıbbi malzemelere izin vermediğini üzülerek ifade ederim. Suriye Sağlık Bakanlığının bu malzemelere izin vermemesi kaygı verici. Uluslar arası yasalara göre bu da kabul edilemez bir durumdur. Başka bir konuda Suriye'de tutuklular ve kaçırılan kişilerin sorunlarının çözülmesi içinde büyük gayret sarf ediyoruz.
Son Dakika › Güncel › Mistura, Suriye Erişim Çalışma Gurubu ile Görüştü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.