Dünyaca ünlü Türk ressam İsmail Acar, Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi'nin düzenlediği 'Noktanı Ustaları 2' sergisindeki eserlerden 'Mim'i satın alarak geleneksel sanatların önemine dikkat çekti. Acar, Hattat Mustafa Cemil Efe'nin 'Mim' eserini 10 bin liraya satın aldı.
Geçen ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'ya hediye ettiği ve adının yazıldığı hat eserini yazan Mustafa Cemil Efe'ye ait olan eser modern tasarımıyla Celi Sülüs - Rik'a serbest çalışmasıyla yazılmış. Kumbaracı4'ün sanat yönetmeni Erhan Geyik, "Mim harfi ebced hesabı ile 40 rakamını temsil eder, Mim harfi Peygamberimiz Hz. Muhammed'i simgeler. Mim harfi 'bitti' anlamına gelir eserin Rik'a bölümünde de buna bir vurgu yapılmış ve 'El Ahir' yani 'Son' yazılmıştır. Eser Peygamberimizin son peygamber olduğu vurgusu ile tasarlanmıştır. Türk modern sanatının en büyük sanatçılarından biri olan İsmail Acar'ın geleneksel sanatlarımızın en iyi örneklerinden olan bu eseri satın alması da esere ayrı bir değer kattı" dedi.
İsmail Acar 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim bölümüne girdi. 1991 yılında buradan mezun oldu. Aynı üniversitede 1993 yılında yüksek lisans derecesini aldı. 1994 yılında New York'ta David Salle ile çalıştı. 2000 yılında Kaş limanında 350 metre uzunluğundaki duvar resmi projesini dört asistanı ile birlikte gerçekleştirdi. İsmail Acar'ın eserleri yurt içi ve yurt dışında birçok galeri, müze ve koleksiyonlarda yer almaktadır. 2001 yılından itibaren gerçekleştirdiği tüm sergilerde, sergi gelirinin bir kısmını sosyal yardım amaçlı çalışan vakıf-dernek ve kuruluşlara bağışlamaktadır. 2005 yılında Redd grubunun ilk albümü olan 50/50'nin kapak ve kartonet illüstrasyonlarını yapmıştır. Toplam otuz beş kişisel sergi açan ve kırkın üzerinde karma sergiye katılan sanatçı çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir. Ayrıca, eserleri Avrupa ülkelerinin tamamında, A.B.D., Kanada, Meksika, Arap Yarımadasının tamamında, Rusya, Moldovya, Ukrayna, tüm Türk Cumhuriyetlerinde, Çin, Tayvan, Kore ve Japonya'da müze, özel koleksiyon ve galerilerde bulunmaktadır. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › Modernden Geleneksele Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?