Mogan Gölü buz tuttu, aç kalan kuşlara yem atıldı
ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'nde bulunan Mogan Gölü, hava sıcaklığının gece -13'lere düşmesi sonucu kısmen buz tuttu. Aç kalan kuşlara Belediye Başkanı Fatih Duruay, yem attı.
Mogan Gölü üzerinde aşırı soğuklar nedeniyle 3-4 santim kalınlığında buz tabakası oluştu. Vatandaşlar göle taş atarak buzun kalınlığını test ettiler. Gölbaşı Belediyesi, kısmen buz tutan gölde vatandaşların üzerine çıkmaması için uyarı levhaları astı. Göl kenarındaki güvenlik görevlileri de buzlu gölün üzerinde yürümemeleri için vatandaşları uyardı. Buz tutan gölde balıkçı tekneleri ve göl bisikletlerinin de mahsur kaldığı görüldü.
BAŞKAN DURUAY AÇ KUŞLARI BESLEDİ
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, gölün buz tutmayan kenarına sığınan kuşlara yiyeçek atarak besledi. Başkan Duruay, "Soğuk nedeniyle aç kalan gölümüzün ev sahipleri karabatak kuşlarımızı beslemek bizlere ve Gölbaşılı vatandaşlarımıza düşüyor. Göl kenarındaki fıskiyemizi açık tutarak, kenar kesimlerinin buz tutmamasını, kuşlar için yaşama yeri sağlıyoruz. Meteorolojiden gelen verilere göre hava giderek soğuyacak. Vatandaşlarımızdan gölümüzün üzerine çıkmamasını önemle rica ediyoruz. Çünkü üzerine çıkmak çok tehlikeli olabilir. Ayrıca göldeki kuşlarımız için vatandaşlarımız evlerindeki ekmekleri biriktirerek kuşlarımıza atmalarını rica ediyoruz" dedi.
Son Dakika › Güncel › Mogan Gölü Buz Tuttu, Aç Kalan Kuşlara Yem Atıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?