Moskova-istanbul İlişkileri Tarihi" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Moskova-istanbul İlişkileri Tarihi" Sergisi Açıldı

Moskova-istanbul İlişkileri Tarihi" Sergisi Açıldı

Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı ve Rusya Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Moskova-İstanbul İlişkileri Tarihi” sergisi düzenlenen törenle açıldı.

09.06.2015 16:59

Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı ve Rusya Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Moskova- İstanbul İlişkileri Tarihi" sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı Kongre Merkezi'nde 15. ve 18. Yüzyıl Arşiv Belgeleriyle "Moskova - İstanbul İlişkileri Tarihi" sergisi açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Ünal, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Alexey Erkhov, Rusya Devlet Arşivleri Genel Müdürü Andrey Nikolayeviç, Daire Başkanları, Osmanlı Arşivleri Personeli ve birçok davetli katıldı. Protokol konuşmalarının ardından TRT İstanbul Radyosu kısa bir müzik dinletisi sundu. Rus Devlet arşivi ile Türkiye Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sergide 15. ve 18. Yüzyıl tarihleri arasındaki 50 adet belgenin sunumu yapılıyor.

Serginin önemine dikkat çeken Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Ünal, "Türkiye ve Rusya arşiv konusunda dünyanın en önde gelen ülkeleridir. Arşivlerinde yüz milyonlarca belge vardır. Örneğin sadece Osmanlı arşivimizde 95 milyon belge ve 400 bin defter var. Rus arşivlerinde de yine yüz milyonlarca belge vardır. Bu belgelerden hazırlanmış iki ülkenin karşılıklı ilişkilerini ortaya koyan siyasi, kültürel, ekonomik, birçok konuda ışık tutacak olan tarihi malzemeleri ihtiva eden bir sergidir. Sergi bir ay açık kalacak. Burada Osmanlı arşivleri daire başkanlığımızda bir ay kalacak sergiler hazırlıyoruz periyodik olarak. Bundan önce 'Birinci Dünya Savaşı'nın Belgeleri' adlı bütün dünya arşivlerinden oluşan bir sergi hazırlamıştık. Bu gün itibariyle o serginin yerini Moskova-İstanbul İlişkileri adlı sergiye bırakmış oldu. Öğrencilerimiz, vatandaşlarımız Kağıthane'ye geldiklerinde bu sergiyi gezebilirler" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moskova-istanbul İlişkileri Tarihi' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement