İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasının ardından, savcılar hakkında HSYK tarafından başlatılan incelemede terörle mücadelede görevli polisler ifade verdi.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasının ardından, soruşturmayı yürüten savcı Sadrettin Sarıkaya görevden el çektirilmiş ve HSYK tarafından hakkında soruşturma başlatılmıştı. HSYK'nın başlattığı inceleme kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne 2 müfettiş gönderilmişti. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen müfettişler, geçtiğimiz hafta gazetelerde yer alan haberlere ilişkin basın mensuplarının ifadesini almıştı. Müfettişler söz konusu haberlere ilişkin bilgileri nereden alındığını ve
adliyeden bilgi ve belge alınıp alınmadığını sormuşlardı. Müfettişler bugün de inceleme kapsamında KCK soruşturmasında yer alan bir başkomiser ve bazı polis memurlarını ifadelerini aldı.
Son Dakika › Güncel › Müfettişler Polisin İfadesine Başvurdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.