Muğla Akdeniz ile Ege'nin Suyu Bir Kez Daha Buluştu - Son Dakika
Güncel

Muğla Akdeniz ile Ege'nin Suyu Bir Kez Daha Buluştu

Muğla'nın Datça ilçesinde, bu yıl 20'ncisi düzenlenen Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü yağmurlu bir havada gerçekleştirildi.

05.05.2019 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça ilçesinde, bu yıl 20'ncisi düzenlenen Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü yağmurlu bir havada gerçekleştirildi. Kumluk Plajı'ndan testilere doldurulan Akdeniz'in suyu, 9 kilometrelik yürüyüşün ardından Ege'de Gökova Körfezi Katyalı sahiline dökülerek iki denizin bir kez daha buluşması sağlandı.

Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) tarafından, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi'nin katkılarıyla 20'nci Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe, Datça Kaymakam Mesut Çoban, Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, DAÇEV Başkanı Hüseyin Tüzün ve yaşlısı genci çok sayıda doğaseverin yanı sıra, Datça'nın Fransa'daki kardeş kenti Buxerolles'den gelen bir heyet katıldı. Fransız heyeti, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden belediye başkanlığına seçilen Gürsel Uçar'a, Buxerolles Belediye Başkanı Jean -Lois Chardonneau'nun göndermiş olduğu kutlama mektubunu verip görevinde başarı dileğinde bulundu. Fransız konuklar yürüyüş öncesi, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık ile, davul-zurna ekibinin oyun havalarına eşlik etti. Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü'nün bu yıl 20'ncisinin gerçekleştirildiğini hatırlatarak, Umarım bu yılların nasıl geçtiğini anlamadığımız gibi bu etkinlik daha nice yıllar devam eder. Datça'da doğa sevgisi sonsuza dek yaşatılacaktır dedi.

Datça Kaymakamı Mesut Çoban ise konuşmasında, yağmurlu bir havaya rağmen yürüyüşe katılanlara teşekkür etti. Çoban, Datça yarımadası, Akdeniz ile Ege'yi ayıran kara parçası olarak dikkat çekiyor. Biz de Datça'nın bu özelliğini öne çıkarmak amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz. Bu etkinlik 20 yıldır hiç aralıksız olarak devam eden bir gelenek, umarım gelecek yıllarda çok daha geniş katılımlarla devam eder dedi.

Muğla Akdeniz ile Ege\'nin Suyu Bir Kez Daha Buluştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Akdeniz ile Ege'nin Suyu Bir Kez Daha Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement