Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, Akbelen İçin Verilen Yürütmeyi Durdurma Kararını Değerlendirdi: Hukukun Üstünlüğü Bir Kez Daha Teyit Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, Akbelen İçin Verilen Yürütmeyi Durdurma Kararını Değerlendirdi: Hukukun Üstünlüğü Bir Kez Daha Teyit Edildi

07.05.2026 16:09  Güncelleme: 16:58

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Danıştay 6. Dairesi’nin Akbelen Ormanı çevresindeki acele kamulaştırmaya ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi. Aras, "Karar, Akbelen'de şirketlerin çıkarı uğruna dayatılan acele kamulaştırmanın hukuka aykırılığını ortaya koymuştur" dedi

Haber: Esma TURAN

(MUĞLA) - Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Danıştay 6. Dairesi'nin Akbelen Ormanı çevresindeki acele kamulaştırmaya ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararına ilişkin, "Karar, Akbelen'de şirketlerin çıkarı uğruna dayatılan acele kamulaştırmanın hukuka aykırılığını ortaya koymuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı çevresindeki acele kamulaştırılma kararına ilişkin açılan davada Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Aras, yaptığı yazılı açıklamada, "Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararının, Akbelen'de şirketlerin çıkarı uğruna dayatılan acele kamulaştırmanın hukuka aykırılığını açık biçimde ortaya koyduğunu" ifade etti.

Bu kararın yalnızca hukuki bir süreç sonucu değil, aynı zamanda Milas'ın köylerini, zeytinliklerini, ormanlarını ve yaşam alanlarını kararlılıkla savunan yurttaşların haklı mücadelesinin de tescili olduğunu belirten Aras, açıklamasında şunları kaydetti:

"Akbelen'de yıllardır verilen mücadele toprağına, suyuna, havasına ve geleceğine sahip çıkan insanların vicdanlı direnişidir. Bu direniş karşısında hukukun üstünlüğünün bir kez daha teyit edilmiş olması son derece önemlidir."

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, doğayı ve yaşam alanlarını korumanın yalnızca çevresel değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Zeytinliklerin, ormanların ve köy yaşamının yok sayıldığı hiçbir anlayışı kabul etmiyoruz. Danıştay'ın kararı doğrultusunda yapılması gerekenler açıktır: Akbelen'de yürütülen acele kamulaştırma uygulamasından derhal vazgeçilmelidir, yurttaşlara karşı açılan 649 el koyma davası geri çekilmeli ve reddedilmelidir, hukuksuz uygulamalar nedeniyle özgürlüğünden mahrum bırakılan Esra Işık derhal serbest bırakılmalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, Akbelen İçin Verilen Yürütmeyi Durdurma Kararını Değerlendirdi: Hukukun Üstünlüğü Bir Kez Daha Teyit Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement