Muğla'da Trafik Kazası Sonrası "Yol Kapatma" Eylemi - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Trafik Kazası Sonrası "Yol Kapatma" Eylemi

Muğla\'da Trafik Kazası Sonrası "Yol Kapatma" Eylemi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen ve 16 yaşında bir lise öğrencinin ağır yaralandığı trafik kazasından sonra toplanan grup, Muğla-Yatağan karayolunu bir saat ulaşıma kapattı.

05.10.2016 12:04

Muğla'nın Menteşe ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen ve 16 yaşında bir lise öğrencinin ağır yaralandığı trafik kazasından sonra toplanan grup, Muğla- Yatağan karayolunu bir saat ulaşıma kapattı.

İlçeye bağlı Akçaova Mahallesi'nde sabah saatlerinde yolun karşısına geçmeye çalışan lise öğrencisi Öznur Bozdağ'a (16), Ahmet S'nin kullandığı 48 U 8368 plakalı otomobil çarptı.

Ağır yaralanan Bozdağ, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Bozdağ'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Trafik kazasının ardından bölgede yaşayan vatandaşlar, Muğla-Yatağan karayolu Akçaova mevkisini ulaşıma kapadı. Burada toplanan grup, karayoluna alternatif olacak mahalle içinden geçen yolları da araçlarıyla kapatarak, geçişe izin vermedi.

Aynı yerde daha önce de ölümlü kazaların meydana geldiğini belirten vatandaşlar, yol ile ilgili sıkıntılarını iletmek üzere Menteşe Kaymakam Vekili Kamil Köten'in bölgeye gelmesini istedi.

Eylem nedeniyle karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu.

Menteşe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürcan Özdilek de bölgeye gelerek, vatandaşları yolu açmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Vatandaşların yolu açmaması üzerine bölgeye Muğla Vali Yardımcısı ve Menteşe Kaymakam Vekili Kamil Köten geldi.

Vatandaşların taleplerini dinleyen Köten, kazanın yaşandığı Akçaova girişine en geç bir ay içerisinde ışıklandırma sistemi yaptırılacağını, üst geçit sorununun ise Karayolları ekiplerinin incelemesinin ardından çözülmesini sağlayacaklarını kaydetti.

Vatandaşlar, bölgede son 20 yılda 26 kişinin hayatını kaybettiğini anlatarak, hız denetimi, ışıklandırma ve üst geçit gibi taleplerini Köten'e iletti.

Bölgede toplanan grupların yaklaşık bir saat süren eylemi sonlandırmasının ardından ulaşım yeniden sağlanmaya başladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da Trafik Kazası Sonrası 'Yol Kapatma' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement