Muğla'daki Kayıp Kişileri Arama Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Muğla'daki Kayıp Kişileri Arama Çalışmaları

Muğla\'daki Kayıp Kişileri Arama Çalışmaları

Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla ve Köyceğiz ilçesinde kayıp oldukları bildirilen yaşlı 2 vatandaşı arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

04.01.2012 15:29

Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla ve Köyceğiz ilçesinde kayıp oldukları bildirilen yaşlı 2 vatandaşı arama çalışmalarının sürdüğünü açıklayarak, "Yaşlıların kaybolduğu bölgeler ormanlık olduğu için herhangi bir helikopter talebi gelmedi. Öyle bir talep gelseydi, elimizde imkan da var, değerlendirirdik." dedi.

Vali Şahin, valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Muğla ve Köyceğiz ilçelerinde kayıp oldukları yakınları tarafından bildirilen 2 yaşlı vatandaşın bulunması için yoğun bir arama çalışması yürütüldüğünü kaydetti.

Muğla ve ilçelerinin arazi yapısının sarp kayalıklar ve büyük ormanlık alanlardan oluştuğuna dikkati çeken Şahin "Kayıp kişileri bulmak için Jandarma, AKUT ve Muğla Afet ve Acil durum Müdürlüğü ekipleri bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Şahin, bir gazetecinin, "Kayıpları bulmak için helikopter talebiniz oldu mu-" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Yaşlıların kaybolduğu bölgeler ormanlık olduğu için herhangi bir helikopter talebi gelmedi. Öyle bir talep gelseydi, elimizde imkan da var, değerlendirirdik. Köyceğiz'de kaybolan teyzemiz ara sıra yürüyüşler yapıyormuş. Kaybolan vatandaşlarımızla ilgili yeni bir gelişme yok."

KAYIP KİŞİLER

Köyceğiz'in Otmanlar köyünde yaşayan 80 yaşındaki Şemsi Arslan'dan 6 gündür haber alınamıyor. Yaşlı kadını bulmak için jandarma ekipleri, arama kurtarma köpekleri ile çalışma yürütüyor. Yaşlı kadının Alzheimer hastası olduğu öğrenildi.

Otmanlar Muhtarı Cemil Koç, yaptığı açıklamada, Arslan'ı bulabilmek için başlatılan çalışmalara köylülerin ve kadının yakınlarının da katıldığına işaret ederek "6 gündür yapılan aramalarda bir sonuç alınamadı. Jandarma ekipleri özellikle Ören Deresi mevkisinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Ekipler, yaşlı kadının yeleğini bu bölgede buldular ve çalışmalarını yoğunlaştırdılar" dedi.

Muğla merkeze bağlı Yörükoğlu köyünde yaşayan ve 3 gün önce Turgut köyündeki akrabalarını ziyaret etmek için araçla evinden ayrılan 71 yaşındaki Ramazan Çayabak'ın bulunması için AKUT ile Muğla Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışma arazinin ormanlık ve engebeli yapısına rağmen sürdürülüyor.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'daki Kayıp Kişileri Arama Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement