Muğla Valisinin İl Milli Eğitim Müdürlüğünü Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Muğla Valisinin İl Milli Eğitim Müdürlüğünü Ziyareti

Muğla Valisinin İl Milli Eğitim Müdürlüğünü Ziyareti

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren yöneticilerle ile tanışan Vali GÜVENÇER, konuşma yaptı.

17.07.2013 12:17

Bu toplantının bir tanışma toplantısı olduğunu söyleyen Vali Güvençer, "İşinize ne kadar gönül verdiğiniz ve özveri katabildiğiniz çok önemli. Ülkemizde her sektörün kendine göre sorunları var. Bizim olumsuzluklardan şikayet etmeye hakkımız yok. Olumlu durumları görüp kendimize daha fazla şeyler katarak çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor. İşin içinde insan olunca öğretmeni, öğrencisi, velisi, okulun bulunduğu sosyal çevre ve bu sosyal çevrede yaşayan kişiler ile son derece ciddi ve önemli bir işle karşı karşıyayız." diye konuştu.

Eğitimde beklentilerin yüksek olduğuna değinen Vali Güvençer, "Her birimiz birer anne ve babayız. Hepimiz çocuklarımızı büyük beklentilerle okullara ve öğretmenlerimize emanet ediyoruz. Söz konusu eğitim olunca anne babaların ve yakınlarının beklentisi hep yüksek olacak. Bana göre bir okul, bir öğrenci veya bir eğitim teşkilatının başarısı ard arda sıralanmış rakamlarla gerçek anlamda gösterilemez. Milli eğitim başarı ya da başarısızlığın kısa vadede tanımlanabileceği bir sektör değil. Öğrencilerimiz hayata atıldıklarında nasıl bir insan oldukları başarının subjektif göstergesidir." dedi.

Kültürümüzde öğretmenlerin öğretmen oldukları için saygıya değer olduklarını belirten Vali Güvençer, öğretmenlerin hiçbir zaman kendine, kurumuna ve öğrencilere karşı saygısını yitirmemesi gerektiğini iletti. Yapılamayan projelerin altında yatan sorunların irdelenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Güvençer, "Fark yaratacaksak bize özgü arayışla bir şeyler yapabiliyor muyuz buna bakmalıyız. Proje üretmek demek para harcamak demek olmamalı. Her bir okulun ayrı bir güç olduğunu unutmamalıyız. Ben hepinize daha önceden görev yapmış Vali arkadaşlarım adına vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerle güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürümüz Zekeriya Çınar, Vali Güvençer'e Muğla eğitimi hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve şube müdürleri hazır bulundu.

Toplantının ardından Vali Güvençer Müdürlüğümüz bürolarını ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muğla Valisinin İl Milli Eğitim Müdürlüğünü Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement