Mülteci Papağanlar", Ankara Üniversitesi'ne Yerleşti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mülteci Papağanlar", Ankara Üniversitesi'ne Yerleşti

20.08.2018 14:26

Anavatanı tropikal Asya ve Afrika olan papağanların yeni yuvası, her yılın belli dönemlerinde geldikleri Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Merkez Yerleşkesi oldu.

Anavatanı tropikal Asya ve Afrika olan papağanların yeni yuvası, her yılın belli dönemlerinde geldikleri Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Merkez Yerleşkesi oldu.

Ankara Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, doğal sit alanı olarak tescil edilen yerleşke, yüzlerce bitki ve canlı türüne ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşık 200 hayvan türünün barındığı yerleşkenin kalıcı listesine "mülteci papağanlar" da eklendi.

Anavatanı tropikal Asya ve Afrika olan papağanlar, Ankara Üniversitesi Rektörlük Merkez Yerleşkesi'ndeki köklü ağaçlar üzerinde oluşturdukları yuvalara sığınıyor.

Yetkililer, yerleşkenin doğal yapısı sayesinde papağanların burada beslenebildiğini ve kışı da ağaçlarda geçirebildiklerini belirtti.

Yaralı sincaplar da doğal ortamına döndü

Geçen yıl Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ve öğretim üyeleri tarafından yerleşkedeki doğal yaşam alanına sincaplar da bırakılmıştı.

Bu sincaplardan saksağan kuşuyla yaptığı mücadelede yaralananlar, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Yaban Hayatı Biriminde tedavi edilmişti.

Tedavisi tamamlanan sincaplar, yerleşkedeki doğal ortamına bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mülteci Papağanlar', Ankara Üniversitesi'ne Yerleşti - Son Dakika


Advertisement