Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Kış Uykusundan Uyanan Bozayı ve Yavrusu Dronla Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Kış Uykusundan Uyanan Bozayı ve Yavrusu Dronla Görüntülendi

Munzur Vadisi Milli Parkı\'nda Kış Uykusundan Uyanan Bozayı ve Yavrusu Dronla Görüntülendi

Tunceli'deki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda kış uykusundan uyanan bozayı ve 2 yavrusu, yiyecek aramak için dronla kaydedildi. Milli park, el değmemiş doğasıyla birçok canlıya ev sahipliği yapmaktadır. Kurt, vaşak, su samuru, sincap, yaban keçisi, domuz, porsuk, kartal, bozayı ve baykuş gibi türlerin yaşadığı 42 bin hektarlık alanda, baharın gelmesiyle doğa canlanmaktadır. Bozayılar, ormanlık alanda gezinerek pençeleriyle kazdıkları toprakta buldukları yiyeceklerle beslenmeye çalışmışlardır.

13.04.2024 09:31  Güncelleme: 09:32

Tunceli'deki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda kış uykusundan uyanan ve yiyecek arayan bozayı ile 2 yavrusu dronla görüntülendi.

Dört mevsim farklı güzellikler sunan milli park, el değmemiş doğasıyla birçok canlıya ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşık 42 bin hektardan oluşan milli parkta, kurt, vaşak, su samuru, sincap, yaban keçisi, domuz, porsuk, kartal, bozayı ve baykuş gibi türler yaşıyor.

Baharın gelişiyle doğanın canlandığı milli parkta, kış uykusundan uyanan bozayı ve 2 yavrusu da dronla kayıt altına alındı.

Bir süre ormanlık alanda gezinen bozayılar, pençeleriyle kazdıkları toprakta buldukları yiyeceklerle beslenmeye çalıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Kış Uykusundan Uyanan Bozayı ve Yavrusu Dronla Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement