Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki Sincaplar Yiyecek Ararken Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki Sincaplar Yiyecek Ararken Görüntülendi

Munzur Vadisi Milli Parkı\'ndaki Sincaplar Yiyecek Ararken Görüntülendi

Tunceli'deki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yaşayan sincaplar, meşe ormanlarıyla kaplı alanlarda yiyecek ararken objektiflere yansıdı. Milli parktaki ormanları mesken tutan sincaplar, keskin dişleriyle dallardaki palamutları kopararak karınlarını doyuruyor ve kış için depoluyor. Ayrıca, taşıdıkları veya toprağa gömdükleri tohumlarla da milli parktaki ormanların gelişmesine katkı sağlıyor.

24.10.2023 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'deki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yaşayan sincaplar, meşe ormanlarıyla kaplı alanlarda yiyecek ararken objektiflere yansıdı.

Yaklaşık 42 bin hektardan oluşan Munzur Vadisi Milli Parkı, sahip olduğu orman, dağ ve vadileriyle birçok canlıya yaşam alanı sunuyor.

Bozayı, kurt, vaşak, su samuru, tilki ve yaban keçisi gibi türlerin bulunduğu milli parkta, havaların soğumasıyla kahverengi sincap da sıkça görülmeye başlandı.

Milli parktaki ormanları mesken tutan sincaplar, günün belirli saatlerinde yuvalarından ayrılarak yüksekliği yaklaşık 15-20 metreye ulaşan meşe ağaçlarında zaman geçiriyor.

Keskin dişleriyle dallardaki palamutları koparan sincaplar, bu sayede hem karınlarını doyuruyor hem de ağızlarına koydukları palamutları yuvalarına taşıyarak kış için depoluyor.

Yaşadıkları yerlerde sürekli hareket halinde olan sincaplar, taşıdıkları veya toprağa gömdükleri tohumlarla da milli parktaki ormanların gelişmesine katkı sağlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki Sincaplar Yiyecek Ararken Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement