Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Mursi\'nin Yargılanması

Mursi' ve 130 sanığın "Vadi'n Natrun Hapishanesi'nden kaçma" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması bazı kentlerde protesto edildi.

24.02.2014 14:01

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Vadi'n Natrun Hapishanesi'nden kaçma" suçlamasıyla yargılandığı davanın 3'üncü duruşması bazı kentlerde protesto edildi.

İskenderiye'nin batısında Burcu'l Arab kentinde bir araya gelen darbe karşıtları, kamuoyunda "hapishane baskınları" olarak bilinen ve Mursi'nin dışında 130 sanığın daha yargılandığı davanın duruşması görülürken eş zamanlı gösteri düzenledi.

Mısır bayrakları ve Mursi'nin posterlerini taşıyan göstericiler, İçişleri Bakanlığı aleyhine sloganlar atarak, davanın düşmesi çağrısında bulundu.

Nil Deltası'ndaki Kefr eş-Şeyh ve Şarkiyye'de de darbe karşıtları, Mursi'nin yargılanmasına karşı çıkarak, benzer gösteriler düzenledi.

Bugün Kahire'deki Polis Akademisi'nde görülen Mursi ve 130 sanığın, 25 Ocak 2011 devrimi sırasında "Vadi'n Natrun Hapishanesi'nden kaçma" suçlamasıyla yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasının, 1 Mart'a ertelendiği açıklanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement