Musa Çolak İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Musa Çolak İncelemelerde Bulundu

Musa Çolak İncelemelerde Bulundu

Vali Musa Çolak, Eruh ilçesinde incelemelerde bulundu.

29.06.2012 12:55

Vali Musa Çolak beraberinde 3 ncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ünal Ödemiş ve yatırımcı kuruluşların il müdürleri ile birlikte, ilçe gezileri programı kapsamında, Eruh ilçesinde incelemelerde bulundu ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Eruh Kaymakamı Ramazan Keskin ile kamu kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Musa Çolak, Kaymakamlık Makamına geçerek, Kaymakam Ramazan Keskin' den ilçe ve köylerde yapılan hizmet çalışmaları hakkında bilgi aldı.

ERUH İLÇESİNDE (MOBESE) KENT GÜVENLİK SİSTEMİ HİZMETE GİRDİ

Vali Musa Çolak sırasıyla İlçe Emniyet Amirliği,İlçe Devlet hastanesini denetleyerek incelemelerde bulundu. İlçe Emniyet amirliğinde hizmete giren Kent Güvenlik hizmeti (MOBESE) birimini denetleyerek, yetkililerden bilgi alan Vali Çolak, "Halkımızın can ve mal güvenliği bizim için çok önemlidir. Delilden suçluya gitme` prensibini ilke edinen Emniyet Teşkilatımızın, üst düzey teknolojileri takip etme ve suçla mücadelede kullanma zorunluluğu, günümüz şartlarında kaçınılmaz bir gerçek haline gelmiştir. Bu amaçla Eruh ilçemizde Mobese sistemi kurulmuştur. Mobese sisteminin hem caydırıcı bir görevi vardır. Hem de suç işlendikten sonra olayın aydınlatılmasında, suçlu veya suçluların takibinde bu kamera görüntüleri çok önemli yer tutmaktadır."dedi.

ERUH DEVLET HASTANESİNDEKİ, HASTALAR ZİYARET EDİLDİ.

Daha sonra Eruh Devlet hastanesinde inceleme ve denetimlerine devam eden Vali Musa Çolak, hastanede yatan vatandaşları ziyaret ederek,kendileri ile sohbet etti, verilen hizmetlerden memnun olup olmadıklarını sordu.

Hastanede yatan hastalar, Devlet hastanesinden verilen hizmetlerden memnun olduklarını belirterek, uzman doktorların atanması ve yeni yapılan tadilat ve onarım ile hastahanenin hizmet kalitesinin artırıldığını ifade ederek, yetkililere teşekkür ettiler.

ESNAF VE VATANDAŞLAR ZİYARET EDİLEREK, SORUNLARI DİNLENDİ.

Vali Musa Çolak, beraberindeki heyet ile birlikte, Eruh Esnaflarını ve vatandaşları ziyaret ederek sohbet etti, sorunlarını dinledi. Burada vatandaşlara seslenen Vali Çolak,"ziyaretlerimizin en önemli ayağı Vatandaşlarımızı ziyaret ederek, kendilerinin talep ve isteklerini, kendi ağızlarından yerinde dinlemek, ve sorunlara mahallinde çözüm bulmaktır. Bu bakımdan İl Valisi olarak, her zaman Vatandaşlarımızın yanındayım, dertleri bizim derdimiz, üzüntüleri bizim üzüntümüzdür.Sevinçleri bizim sevincimizdir. Devletin Varlık nedeni, Vatandaşlara hizmettir. Dolayısıyla Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamaları ve Medeniyetin nimetlerinden en iyi şekilde yararlanmaları için, çalışmalara aralıksız devam ettiklerini ifade eden Vali Çolak, yapılan yatırımlar hakkında da vatandaşlara bilgi verdi.

KÖY MUHTARLARI'NIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI.

Vali Musa Çolak ve beraberindeki heyet daha sonra Eruh Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda, Köy muhtarları ile bir araya geldi.

Vali Musa Çolak Köy Muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmada; Kurum ve kuruluşlarımız arasında işbirliği ve eşgüdümün sağlanması, yapılan çalışmaların gözden geçirilerek, sorun ve darboğazların tespit edilmesi, bunların çözümüne yönelik gerekli tedbirlerin alınmasını denetlemek ve yerinde incelemek ayrıca Vatandaşlarımızın muhtarlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımızın istek ve beklentilerini dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla ilçe ve köy gezilerine büyük önem verdiğini" söyledi.

İlimiz ve ilçelerindeki sorunları yerinde gözlemleyerek, var olan sorunların çözümünü hep birlikte gerçekleştireceklerini belirten Vali Musa Çolak, "göreve başladığım günden bu yana Siirt hemşerilerimizin mutlu, müreffeh yaşam standardına kavuşması için, Eğitim'den sağlığa, kültür ve turizmden tarım ve hayvancılığa, Ulaşımdan, KÖYDES, SODES, GAP, DİKA ve GAP KIRSAL KALKINMA PROGRAMLARI dahil olmak üzere bir çok alanda, Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan mesai arkadaşlarımla birlikte, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ve Siirt halkının destekleriyle çok önemli çalışmalar yaptık, halen de yapmaya devam ediyoruz.

Özellikle Devletimizin birliğine, bütünlüğüne ve bin yıldan beri var olan kardeşliğimize karşı yürütülen fitne ve fesat oyunlarına karşı uyanık olalım, bu tür eylemleri mutlaka güvenlik birimlerine haber verelim. Bölücü terör örgütü bölge insanımıza zulüm ediyor. Bölgenin kalkınmasını engelleyerek, iş makinaları ve bu bölgede devletimizin yaptığı devasal yatırımları engeliyor. Terör örgütü, Halkımıza ve bölge insanlarımıza kan ve göz yaşı döktürüyor. Çok güçlü bir devletimiz var, terörle mücadelede kararlıyız. Amacımız Tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak, el ele gönül gönüle, emniyet, huzur ve güven içinde, Vatandaşlarımızın yaşadıkları yerlerde, yaşam standartlarını yüksetmektir." dedi.

Tarım ve hayvancılık alanında, devletin desteklerinde' de önemli ölçüde artışlar oduğunu belirten Vali Çolak, Kırsal kalkınma programları kapsamındaki hibe programlarından mutlaka yararlanılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra yatırımcı kuruluşların temsilcilerine tek tek söz hakkı vererek, soru ve cevap şeklinde Muhtarlar sorunlarını dile getirdiler.Köylerdeki alt yapı sorunlarının giderilmesi amacıyla, Vali Musa Çolak sorunları ilgili yetkililere not aldırdı. Köydes programı ve bütçe imkanları dahilinde, sorunların çözüleceğini bildirdi.

Vali Musa Çolak ve beraberindeki heyet, Eruh İlçe merkezindeki denetim ve incelemelerinin ardından Dikboğaz köyüne geçerek burada incelemelerine devam etti.

DİKBOĞAZ KÖYÜNDE ZİYARET VE İNCELEME

Köy Muhtarı Aziz Acar ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Musa Çolak, sırasıyla, Köy ilköğretim Okulu, Su değirmeni ve Örnek Elma bahçesini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Köydeki vatandaşlarla bir araya gelen Vali Musa Çolak, bölücü terör örgütü tarafından Dikboğaz köyünde daha önce katledilen vatandaşlarımızın anısına, köy içinde inşa edilen "Şehitler Çeşmesi" ni ziyaret etti. Vatandaşlarla birlikte, aziz şehitlerimizin ruhuna dua okundu.

Köy içinde yapılan parke çalışmalarını denetleyen Vali Çolak, Hacı Güneş ve engelli kızı Fatma Güneş ile sohbet etti. Ailenin sorunlarını dinleyen Vali Musa Çolak, İlçe Kaymakamına talimat vererek, aileye yardım yapılmasını istedi.

VALİ MUSA ÇOLAK, ACAR AİLESİNİN ÜÇÜZ SEVİNCİNİ PAYLAŞTI.

Dikboğaz köyünde ikamet eden İdris Acar adlı vatandaşı ziyaret eden Vali Musa Çolak, Acar ailesinin İsmail, İbrahim ve Esma Nur ismindeki üçüz bebeklerini kucaklayarak, ailenin sevinçlerini paylaştı. Acar ailesinin dert ve sıkıntılarını dinleyen Vali Çolak, üçüz bebeklerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Acar ailesine her konuda destek olacaklarını belirtti.

Vali Musa Çolak daha sonra vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada; "Eruh İlçesi Dikboğaz köyünde 5 dekar alanda Damla sulama sistemli telli terbiye bağ kurulumu gerçekleştirildiğini belirterek, Diyarbakır-Batman-Siirt kalkınma projesi (IFAD) kapsamında da, Eruh ilçesinde altı farklı alanda telli terbiye bağ sistemi kurulumununda devam ettiğini belirtti.

Köy içindeki yollara 4 bin 160 metre parke taşı döşenmiştir. Köyümüzün alt yapı sorunları büyük ölçüde çözümlenmiş durumdadır.Eruh' taki Çiftçilerimize dağıtılmak üzere, Köye Geri Dönüş ve Rehabilitasyon(KDRP)projesi ve Siirt Valiliğince desteklenen Siirt Fıstığı Modeli Projesi kapsamında, 2012 yılı ilkbahar dikim sezonunda 10 ve 20 dekarlık fıstık bahçeleri için 3.bin adet fıstık fidanı, 3. bin metre tel örgü ve 600 adet demir dikme dağıtımı tamamlanmıştır." Şeklinde konuştu.

Daha sonra, Dikboğaz köyü Jandarma komutanlığını ziyaret eden Vali Musa Çolak ve beraberindeki heyet, Siirt' e döndü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Musa Çolak İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement