Myanmar'da büyük facia: 46 ölü, 74 yaralı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Myanmar'da büyük facia: 46 ölü, 74 yaralı

Myanmar\'da büyük facia: 46 ölü, 74 yaralı
31.05.2026 18:15

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da, madencilik için patlayıcı madde depolanan bir binada meydana gelen patlama sonucu 6'sı çocuk 46 kişinin hayatını kaybettiği, 74 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'ın kuzeydoğusundaki Shan eyaletinin Namhkam bölgesindeki bir köyde bulunan binada patlama meydana geldi.

46 ÖLÜ, 74 YARALI

Yerel basındaki haberlere göre, patlama sonucu 6'sı çocuk 46 kişi yaşamını yitirirken, 74 kişi de yaralandı. Çin'in Yünnan eyaletine 3 kilometre mesafedeki köyde bulunan binada, madencilik için patlayıcı madde depolandığı belirtiliyor.

BÖLGE HÜKÜMETİN KONTROLÜ ALTINDA DEĞİL

Myanmar'ın Namhkam bölgesi, ülkedeki merkezi yönetime karşı savaşan etnik "Ta'ang Ulusal Kurtuluş Ordusu" adlı silahlı grubunun kontrolü altında bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Myanmar'da büyük facia: 46 ölü, 74 yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement